Kriptovaluta hírek

Ryan Selkis kriptó CEO lemondott, miután azt tweetelte, hogy ‘Szó szerint: háború’ azokkal, akik nem Trumpra szavaznak

Kripto CEO

A blokklánc-analitikai cég, a Messari társalapítójaként és a népszerű konferencia, a Mainnet szervezőjeként ismertté vált Ryan Selkis pénteken lemondott vezérigazgatói posztjáról, miután egy sor politikailag túlhevült tweetet tett közzé, amelyeket Donald Trump korábbi elnök támogatásával kapcsolatosak.

Selkis rövid ideig priváttá tette X-fiókját csütörtökön, miután egy zöldkártyásnak azt mondta, hogy „reméli, hogy visszaküldik,” majd egy nappal később bejelentette, hogy úgy döntött, hogy lemond a vezérigazgatói posztról. „Ez volt az első hét 6,5 év alatt, amikor a politikám és retorikám veszélybe sodorta a csapatot,” tweetelte Selkis, aki tanácsadóként marad a Messari-nál.

„Kemény szeretet”

Az iparágban ismert, vakmerő személyiségek és gyors kudarcok közepette Selkis  a Twitteren és a konferencia körökben az egyik legismertebb figurává vált. Miután tanácsadóként belépett a kriptoszektorba, a Digital Currency Group digitális eszköz birodalom igazgatója lett, majd a portfólió cégéhez, a kriptohíroldal CoinDeskhez csatlakozott, mint ügyvezető igazgató, közvetlenül a 2017-es bika piac előtt. 2018 elején távozott, hogy megalapítsa a Messari-t.

A hagyományos pénzügyi szolgáltatások, mint például a Bloomberg, versenytársaként létrehozott Messari az egyik legnépszerűbb platform lett a kripto világában. Több finanszírozási körön keresztül sikerült 35 millió dollárt gyűjteniük 2022-ben a Brevan Howard Digital, a Point72 és a Coinbase Ventures részéről, amely 300 millió dollárra értékelte a céget. A Messari a New York-i székhelyű Mainnet konferenciát is szervezi, ahol Selkis vezető szerepet játszott, és interjúkat készített olyan személyekkel, mint Vivek Ramaswamy.

A Brevan Howard Digital, a Point72 és a Coinbase Ventures képviselői nem kívántak nyilatkozni.

Míg Selkis korábban Biden elnököt támogatta, a DL News egyik friss profilja szerint az utóbbi hónapokban hangos támogatója lett Trumpnak. Májusban Trump meghívta Selkist, hogy szóljon egy Mar-a-Lago-i rendezvényen, amely egybeesett az elnökjelölt új kripto támogatásával. Azóta Selkis több mint 350 000 követővel rendelkező X-fiókját használta egyre élesebb vélemények megosztására. Ez magában foglalta azt a posztot is, amely szerint „bárki, aki Trump ellen szavaz, égjen el egy rohadt tűzben,” valamint azt a választ adta egy zöldkártyásnak, hogy reméli, nem lesz állampolgár.

Bár Selkis tweetjei kihívó hangvételűek voltak, csütörtökön egy posztban elismerte, hogy „túl forróra futott,” miután a Messari vezetősége „kemény szeretet” beszélgetést tartott vele olvashatjuk a Yahoo Financial írásában.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.