ElemzésekKriptovaluta hírek

Ethereum ETH árfolyam elemzés: az ETH ára szinte változatlan maradt az ETF bevezetése után

Mikor lesz képes új csúcsokat elérni az ETH árfolyama?

Az Ethereum ETF-ek végre bevezetésre kerültek! A kereskedési volumen órák alatt milliárdokra nőtt. Miközben a Blackrock, Fidelity, stb. felhalmozott, a Grayscale jelentős, több mint 500 millió dolláros kiáramlást jegyzett, ami stabilizálhatta a kezdeti lelkesedést – számolt be a Coinpedia Fintech News.

Ezen kívül az ETH ára nagyrészt érintetlen maradt, és kisebb visszahúzódást tapasztalt a bevezetés után. Ez azt sugallja, hogy a kereskedőknek több bizalomra van szükségük a közelgő emelkedéshez, vagy az ETH ára a BTC ETF bevezetése utáni BTC áremelkedést fogja másolni?

A Bitcoin ETF 2024. januári bevezetését követően az ár egy ideig konszolidálódott. Valójában az árak közel 8%-kal zuhantak, és éves mélypontot értek el 40 000 dollár alatt, míg az akkori legmagasabb érték közel 69 000 dollár volt. Azonban az ETH ára jól pozícionáltnak tűnik, mivel szűk tartományon belül konszolidálódik egy új csúcs előtt.

Ethereum árfolyam előrejelzés grafikai elemzés

Az ereszkedő trendvonalról való elutasítás után az ár újra tesztelést próbál, ami fordulópontot jelenthet az ETH árfolyam emelkedése szempontjából. A heti grafikon egészséges felfelé ívelést mutat, függetlenül a napi időkeret szűkítéseitől. Az ár nem tudta meghaladni a 2021-es csúcsok óta ellenállásként működő trendvonalat.

Eközben a MACD akkoriban bullish volt, míg most a bearish hatásból való átfordulás küszöbén áll. Az eladási volumen kimerült, miközben a szintek pozitív tartományban maradtak. Másodszor, a DMI szintek egy ponton összehúzódtak, ami egy jelentős mozgás közeledtét jelezheti.

Ezért az ETH ár várhatóan egy ideig konszolidálódni fog, amíg a vásárlási volumen meghaladja a bearish aktivitást, amit egy jelentős emelkedő trend követhet, amely áttörheti a trendvonalat. Ezzel a 4000 dolláros szint felé vezető út tisztábbá válhat. Ha a bikák továbbra is erősek maradnak, az Ethereum (ETH) ára új csúcsot érhet el 5000 dollár felett, valószínűleg a következő néhány hónapban.

4 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.