BitcoinKriptovaluta hírek

Trump a kínai versenyre hivatkozik, miközben megígéri a bitcoin „készlet” létrehozását

Donald Trump republikánus elnökjelölt szombaton egy bitcoin konferencián azt mondta, hogy az USA-nak dominálnia kell a szektort, különben Kína fogja ezt megtenni. Ezzel egy újabb lépést tett a kriptovaluta híveinek elnyerésére, amelyet Peking korlátozott és amelyet Trump egyszer „átverésnek” nevezett.

Trump magát továbbra is kriptopárti elnök jelöltként pozícionálja

A Nashville-ben tartott Bitcoin 2024 konferencián Trump kriptovaluta-párti jelöltként pozicionálta magát a november 5-i elnökválasztás előtt, mondván, hogy az Egyesült Államokat a világ kriptovaluta vezetőjévé teszi, és barátságosabb szabályozásokat vezet be, mint a valószínűleg demokrata jelölt, Kamala Harris alelnök. A Republikánus Párt könnyebb szabályozást ígért a kriptovaluták számára, és Trump bírálta a demokraták kísérleteit a szektor szabályozására.

„Ha nem fogadjuk el a kripto- és bitcoin technológiát, Kína fogja, más országok fogják. Ők fognak dominálni, és nem hagyhatjuk, hogy Kína domináljon. Már így is túl sokat haladnak előre,” mondta Trump.

Kína szigorúan fellépett a kriptovalutákkal szemben, és szigorú ellenőrzések vannak a tőkemozgásokra az ország határain. Az emberek azonban továbbra is képesek tokenek, például bitcoin kereskedésére kriptotőzsdéken, és a kínai befektetők külföldi bankszámlákat is nyithatnak kriptoeszközök vásárlására.

Trump kijelentette, hogy létrehoz egy kripto elnöki tanácsadó testületet, és létrehozza a bitcoin nemzeti „készletét” az USA kormányának birtokában lévő kriptovalutákból, amelyeket nagyrészt bűnüldözési akciók során foglaltak le.

Bitcoin kriptovaluta

„Soha ne add el a Bitcoint”

„Soha ne add el a bitcoinjaidat,” mondta Trump. „Ha engem választanak meg, akkor az lesz a kormányom politikája, hogy az Egyesült Államok megtartja az összes bitcoint, amelyet jelenleg birtokol vagy a jövőben megszerez,” tette hozzá.

Trump hozzátette, hogy szeretné, ha az amerikai cégek kibővítenék a bitcoin bányászatot, annak ellenére, hogy 2021-ben a kriptovalutát „átverésnek” nevezte.

A bitcoin ára kezdetben csökkent Trump beszéde után, de aztán helyreállt, és legutóbb 0,94%-kal emelkedett, 68 182 dollárra.

A Bitcoin árfolyam alakulása az elmúlt egy hónapban

Bitcoin árfolyam grafikon

Trump megismételte, hogy enyhítené Ross Ulbricht büntetését, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti a Silk Road weboldal létrehozásáért és működtetéséért, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy titokban vásároljanak és adjanak el drogokat és más illegális termékeket.

Ulbricht által letöltött idő „elég volt,” mondta Trump a közönség tapsa és a „Free Ross” (Szabadságot Ross-nak) skandálás kíséretében.

A világ országai, köztük az USA is, aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a magántulajdonban lévő, rendkívül volatilis digitális valuták alááshatják a pénzügyi és monetáris rendszerek feletti kormányzati ellenőrzést, növelhetik a rendszerkockázatot, elősegíthetik a pénzügyi bűnözést és károsíthatják a befektetőket.

A digitális eszközök támogatói azt mondják, hogy a kriptovaluta felhasználói egyre növekvő politikai erőt képviselnek ebben a választási ciklusban, bár nem világos, hogy hány felhasználó helyezné előtérbe a kriptot más kérdések elé a szavazóurnánál.

Néhány kripto támogató támogatja Trumpot, és az USA által létrehozandó nemzeti bitcoin tartalék valószínűleg nagy lépésnek tekintenék a kriptovaluta legitimálása felé.

Jack Mallers, a Strike globális bitcoin alkalmazás vezérigazgatója azt mondta a Reutersnek, hogy Trump javaslata a stratégiai bitcoin tartalék létrehozására „hihetetlen bizalmi szavazat.”

Közben a kripto vezetők fel vannak háborodva az amerikai elnök, Joe Biden hivatali ideje alatt végrehajtott Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) intézkedései miatt.

Az ügynökség azt állította, hogy több kriptocég, köztük a Coinbase és a Binance olyan digitális eszközök kereskedelmét segíti elő platformjukon, amelyeket értékpapírként kellett volna regisztrálni, amit a cégek tagadnak.

Közel 30 demokrata törvényhozó és kongresszusi jelölt írt levelet szombaton a Demokrata Nemzeti Bizottságnak és Harrisnek, sürgetve őket, hogy vegyék figyelembe a digitális eszközöket.

„Választási szempontból a kripto- és blokklánc technológiák kiemelkedő hatással bírnak a győzelmek biztosítására a szavazólap minden részén,” írták.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.