BitcoinElemzésekKriptovaluta hírek

A legnagyobb Bitcoin befektetők 5,4 milliárd dollár értékben növelték BTC állományukat júliusban, mutatják az adatok

A nagy bitcoin tulajdonosok több mint 84 000 BTC-t halmoztak fel júliusban, ami a legmagasabb érték 2014 októbere óta, az IntoTheBlock szerint.

Kik ezek a nagy Bitcoin befektetők?

A nagy bitcoin tartók, akik gyakran jól érzik a piaci mozgásokat, júliusban a lehető leggyorsabb ütemben növelték érméik számát évek óta, kihasználva a kétirányú árfolyam-ingadozást. A nagy tartók, vagyis azok a címek, amelyek legalább 0,1%-át birtokolják a BTC forgalomban lévő készletének, több mint 84 000 BTC-t szereztek, amely a jelenlegi piaci árfolyamon 5,4 milliárd dollárt ér, az IntoTheBlock és a TradingView blokklánc-elemző cég adatai szerint. Ez a legnagyobb havi összesítés BTC-ben kifejezve 2014 októbere óta.

A felhalmozás jellemzően a július eleji árzuhanás során történt, amikor az árfolyam 55 000 dollár alá esett, majd a vásárlásoknak (is) köszönhetően a Bitcoin árfolyama 69 000 dolláros szintig korrigált vissza. A BTC a júliust szerény, 3%-os nyereséggel zárta a CoinDesk adatai szerint. A stratégiai felhalmozás valószínűleg azt jelzi, hogy a hosszabb konszolidációs szakasz az 50 000 és 70 000 dollár között végül egy bullish kitöréssel zárul, amely meghosszabbítja a 16 000 dollárról induló kezdeti rallyt.

Az elemzők optimisták a bitcoin árfolyamának kilátásaival kapcsolatban

Bitcoin árfolyam alakulása és Bitcoin ár előrejelzés

„Ha szeptemberben kamatcsökkentés következik be, az bullish hangulatot adna, és általában növelné a likviditást a piacon, ami pozitív lenne a Bitcoin és más kriptovaluták számára, mivel a befektetők magasabb hozamokat keresnek a hagyományos eszközökön kívül. Ez növelheti a Bitcoin árfolyamát és a Bitcoin ETF-ekbe történő tőke beáramlását, mivel a befektetők kihasználják a kedvezőbb kockázatos eszközök környezetét,” mondta Jag Kooner, a Bitfinex Derivatívák vezetője.

Szerdán Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke elmondta, hogy az irányadó kamatlábakat akár szeptemberben már csökkenthetik, hangsúlyozva, hogy a gazdasági adatoknak alá kell támasztaniuk a potenciális likviditás növelésének lehetőségét. A központi bank az irányadó kamatlábát 5,25%-5,50% tartományban tartotta, fenntartva a várakozásoknak megfelelő status quót.

„A Fed egy ‘soft landing’-re törekszik, és ha az adatok lehetővé teszik számukra a csökkentést, és ez biztosan ebbe az irányba mutat a előrejelzéseikhez képest, akkor kihasználják az alkalmat. Arra számítunk, hogy a hivatalnokok szeptembertől kezdve a monetáris politika ‘korlátozó’ területéről a ‘kicsit kevésbé’ korlátozó politikára váltanak, további csökkentésekkel novemberben és decemberben,” írta az ING egy napi jelentésben az ügyfeleknek.

A bullish hangulatot az újból beáramló friss tőke is táplálja a stabilcoinok, mint például az amerikai dollárhoz kötött digitális eszközök (pl. USDT, USDC) révén.

A CCData szerint a stablecoinok teljes piaci kapitalizációja 2,11%-kal, 164 milliárd dollárra emelkedett júliusban, ami a legmagasabb érték 2022 áprilisa óta. „Ez a stablecoinok piaci kapitalizációjának legmagasabb havi növekedése április óta, ami új tőke beáramlását sugallja a piacokra, ahogy azt a digitális eszközök júliusi pozitív árfolyammozgása is tükrözi,” mondta a CCData egy CoinDesk-kel megosztott jelentésben.

Kooner szerint a negatív hírek csökkenő hatása megnyugtató a bikák számára.

„Jelenleg nagy a bizalom a piacon, különösen, mivel még a potenciálisan negatív hírek, mint a Mt. Gox kifizetések, a német kormány eladása és sok új jelentős láncon belüli mozgás sem tudta lényegesen lefelé nyomni a Bitcoin árát,” mondta Kooner.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.