Kriptovaluta hírek

Polymarket – Hogyan képes a Polymarket.com előre jelezni az USA elnökválasztást vagy épp az olimpiai bajnokot?

Mi az a Polymarket? A Polymarket.com bemutatása

A Polymarket egy decentralizált jóslat piac, ahol a felhasználók különböző események kimenetelére tehetnek fogadásokat. Ezek az események lehetnek politikai választások, sportesemények, vagy akár tudományos felfedezések. Az oldal fő célja, hogy a kollektív bölcsesség erejét kihasználva pontos előrejelzéseket adjon a jövőbeli eseményekről.

Hogyan Működik a Polymarket?

Alapötlet

A Polymarket alapja a kollektív intelligencia elmélete, ami azt sugallja, hogy egy nagy csoport együttes tudása gyakran pontosabb lehet, mint egyetlen szakértő véleménye. A platform lehetővé teszi, hogy az emberek pénzt helyezzenek el különböző kimenetelekre, ami ösztönzi őket arra, hogy alaposan megvizsgálják az adott kérdést.

Blockchain Technológia

A Polymarket a Ethereum blokkláncra épül, ami lehetővé teszi a tranzakciók átláthatóságát és biztonságát. A smart contractok (okos szerződések) segítségével a fogadások automatikusan és megbízhatóan kerülnek elszámolásra.

Mi az a Polygon?

Polygon (korábban Matic Network) egy második rétegű skálázási megoldás az Ethereum számára, amely gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat tesz lehetővé. A Polygon (MATIC) egy több-láncos ökoszisztéma, amelyet arra terveztek, hogy elősegítse a decentralizált alkalmazások (dApp) és blokkláncok skálázását és interoperabilitását.

Polymarket és Polygon Kapcsolata

Polygon (MATICH) árfolyam blokklánc kriptovaluta

Előnyök a Polymarket számára

  1. Alacsonyabb Tranzakciós Költségek: A Polygon használatával a Polymarket jelentősen csökkentheti a tranzakciós költségeket. Az Ethereum hálózaton a tranzakciós díjak (gázdíjak) gyakran magasak, de a Polygon hálózat alacsonyabb díjakat kínál, ami vonzóbbá teszi a felhasználók számára a fogadásokat.
  2. Gyorsabb Tranzakciók: A Polygon gyorsabb tranzakciókat biztosít, ami javítja a felhasználói élményt. Ez különösen fontos a jóslat piacokon, ahol a gyors tranzakciók és az azonnali visszajelzések kritikusak.
  3. Skálázhatóság: A Polygon skálázhatósága lehetővé teszi a Polymarket számára, hogy több felhasználót szolgáljon ki és több piacot nyisson meg anélkül, hogy a hálózati teljesítmény romlana.

Előnyök a Polygon számára

  1. Felhasználói Bázis Növekedése: A Polymarket népszerűségével a Polygon hálózat több felhasználót vonzhat, akik a Polymarket révén megismerik és használják a Polygon technológiát.
  2. Ökoszisztéma Fejlődése: A Polymarket hozzájárul a Polygon ökoszisztéma fejlődéséhez, mivel egy újabb hasznos alkalmazást biztosít a hálózaton.

Összefoglalva

A Polymarket és a Polygon együttműködése mindkét fél számára előnyös. A Polymarket kihasználja a Polygon alacsony költségű, gyors és skálázható infrastruktúráját, míg a Polygon profitál a Polymarket növekvő felhasználói bázisából és az ökoszisztéma gazdagodásából.

Fogadás Kötése a Polymarketen

  1. Regisztráció: Először is, a felhasználóknak létre kell hozniuk egy fiókot a Polymarketen. Ehhez szükség van egy Ethereum tárcára, mint például a MetaMask kriptotárca.
  2. Piac Kiválasztása: A felhasználók böngészhetnek a különböző nyitott piacok között. Például, fogadhatnak arra, hogy ki lesz az USA következő elnöke, vagy hogy melyik ország nyeri a következő olimpiát.
  3. Fogadás Elhelyezése: Miután kiválasztották a piacot, meg kell határozniuk a fogadás összegét és a kívánt kimenetelt. A fogadásokat USDC-ben (USD Coin) helyezik el, ami egy stabil kriptopénz, és a dollárhoz van kötve.
  4. Eredmény Várása: Az esemény lezárása után a Polymarket ellenőrzi az eredményt és a megfelelő kimenetelre fogadók megkapják a nyereményüket.

Ki lesz az USA elnöke – Polymarket fogadások általi előrejelzés állása jelenleg

USA elnökválasztási esélyek a Polymarketen Trump vs Kamala

Kifizetés Szabályai

  • Eredmény Megerősítése: Az esemény eredményét megbízható forrásokból ellenőrzik, és az alapján történik a kifizetés.
  • Automatizált Kifizetések: A kifizetések automatikusan történnek az okos szerződések által, amint az eredményt megerősítették.
  • Díjak és Jutalékok: A Polymarket bizonyos díjakat és jutalékokat von le a nyereményekből, amelyek részleteit az adott piac leírásában találják meg a felhasználók.

Kapcsolat a Kriptopiacokkal

A Polymarket szorosan kapcsolódik a kriptopiacokhoz, mivel:

  • Kriptovaluták Használata: A fogadások és kifizetések kriptovalutákban, elsősorban USDC-ben történnek.
  • Blockchain Technológia: Az egész rendszer az Ethereum blokkláncra épül, ami biztosítja a tranzakciók átláthatóságát és biztonságát.
  • Decentralizáció: A Polymarket decentralizált jellege miatt nincs központi hatóság, ami irányítaná vagy manipulálná a piacot, ami növeli a felhasználók bizalmát.

Összefoglalva

A Polymarket egy innovatív platform, ami lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók pénzzel támogassák előrejelzéseiket különböző jövőbeli eseményekről. A decentralizált technológia és a kriptovaluták használata biztosítja a rendszer átláthatóságát és biztonságát. A felhasználók fogadásokat köthetnek, majd az események lezárulta után az automatikus kifizetési rendszer segítségével megkapják nyereményüket.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.