BitcoinKriptovaluta hírek

Nagy Wall Street-i befektetők vásároltak be Bitcoin ETF-ekbe a második negyedévben

Ismert, jelentős Wall Street-i cégek és nagy intézményi befektetők vásároltak be a második negyedévben spot Bitcoin (BTCUSD) tőzsdén kereskedett alapokba (ETF), ami azt jelzi, hogy az ilyen termékek iránti kereslet erős a hagyományos pénzügyi szektorban.

A Wall Street ráharap a Bitcoin ETF-ekre

A Goldman Sachs (GS) 13-F jelentése szerint több mint 400 millió dolláros pozíciót foglalt el az Egyesült Államokban kereskedett 11 spot bitcoin ETF közül hétben, ami sok befektető és média figyelmét felkeltette. Azonban nem ez volt az egyetlen nagy cég, amely bitcoin kitettséget mutatott ki ETF-ek révén.

A Morgan Stanley (MS) szintén növelte bitcoin ETF-állományát az előző negyedévhez képest, amikor is két részvényt birtokolt a Simplify Bitcoin Strategy ETF-ből (MAXI) és a Valkyrie Bitcoin és Ether Strategy ETF-ből (BTF).

A szerdai jelentés szerint a Morgan Stanley nemcsak ezekben a két alapban növelte részesedését, hanem új pozíciókat is nyitott hat másik spot bitcoin ETF-ben, amelyek összértéke június 30-án körülbelül 189 millió dollár volt. Az iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) adta ennek a kitettségnek szinte a teljes részét.

A Wells Fargo (WFC) bővítette portfólióját a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) mellé, és felvette a Fidelity Wise Origin alapot (FBTC), az Invesco Galaxy Bitcoin ETF-et (BTCO), valamint az iShares és VanEck Bitcoin Trust (HODL) alapokat.

Nem volt azonnal egyértelmű, hogy ezek az állományok az ügyfelek nevében kerültek-e be a portfólióba. A Morgan Stanley ebben a hónapban engedélyezte tanácsadóinak, hogy bitcoin ETF-eket ajánljanak ügyfeleiknek. A JPMorgan spot bitcoin ETF kitettsége csökkent, és csak egy kis pozíciót tartott meg a GBTC-ben. Ez azután történt, hogy az ország legnagyobb bankja az első negyedév végén legalább három másik bitcoin ETF-ben is részvényeket birtokolt. Akkoriban úgy gondolták, hogy ezek az állományok a bank piaci készítői szerepéhez és a kereskedelem elősegítéséhez kapcsolódnak, Sam Callahan, a Swan Bitcoin vezető elemzője szerint.

A Renaissance Technologies, egy kvantitatív alapú hedge fund, szintén növelte bitcoin ETF vásárlásait a második negyedévben, több mint duplájára növelve a Bitwise Bitcoin ETF-ben lévő pozícióját, és új részesedéseket nyitva a Franklin Bitcoin ETF-ben (EZBC), valamint az iShares és VanEck alapokban. Ezzel egyidejűleg eladta az összes részvényét a Fidelity és Grayscale alapokban, és csökkentette részesedését az ARK 21Shares Bitcoin ETF-ben (ARKB) és az Invesco ETF-ekben.

Bitcoin kriptavaluta kriptodeviza, Bitcoin ETF vásárlása

A BlackRock IBIT egyértelmű nyertes

A befektetők egyre inkább a BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF-ét (IBIT) kedvelik. A Goldman Sachs 418 millió dolláros bitcoin ETF kitettségének több mint a fele, körülbelül 238 millió dollár, ebbe az alapba áramlott. Ez adta a Morgan Stanley bitcoin ETF állományainak jelentős részét is.

A múlt héten a londoni székhelyű Capula Management hedge fund óriás is több mint 400 millió dolláros IBIT és Fidelity ETF részesedést jelentett be.

A Wisconsin Állami Befektetési Tanács (SWIB), amely felelős az állam nyugdíjalapjainak és befektetéseinek kezeléséért, szintén növelte IBIT állományát a második negyedévben. A SWIB 2,9 millió IBIT részvényt jelentett be jelentésében, szemben az előző negyedév végén közölt 2,45 millióval. A SWIB megszüntette a Grayscale alapban lévő pozícióját.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.