Kriptovaluta hírek

Elon Musk megnyerte a pert, amelyben a Dogecoin „piramisjáték” népszerűsítésével vádolták

Pert nyert Elon Musk és a Tesla a Dogecoin perben

Elon Musk és a Tesla Inc. megnyertek egy pert, amelyben azt állították, hogy egy „piramisjátékká” duzzasztották a Dogecoin (DOGE) kriptovaluta árát, amely összesen 258 milliárd dolláros kárt okozott.

Azok a befektetők, akik több tízezer dollárt vesztettek a kriptovalutába történő befektetéssel, Muskot hibáztatták, amiért a több millió Twitter-követője előtt olyan kijelentéseket tett, mint például „Egy szó: Doge”, ami az ár növekedését okozta. A befektetők szerint Musk tovább emelte az árfolyamot azzal, hogy bejelentette, hogy a Tesla elfogadja a Dogecoint árucikkek fizetőeszközeként.

Egy New York-i szövetségi bíró csütörtökön elutasította a vádakat, arra hivatkozva, hogy Musk kijelentései inkább „vágyvezéreltek” voltak, mint „tényként kezelhetők és hamisíthatók”, és „egy ésszerű befektető sem támaszkodhatott volna rájuk”.

Dogecoin doge kriptovaluta

A befektetők azt is állították, hogy Musk és a Tesla „pump and dump” sémában vettek részt a Dogecoinnal kapcsolatban, de Alvin Hellerstein amerikai kerületi bíró szerint „nem volt lehetséges megérteni” ezeket a vádakat.

A felperesek ügyvédje szerint ügyfelei csalódottak, és fellebbezést terveznek.

„Musk kijelentései és publikációi messze túlmutattak az üres ígéreteken, és egy osztálynyi ember milliárdokat vesztett ennek következtében” – mondta Evan Spencer ügyvéd egy nyilatkozatban.

A Dogecoin volt az eredeti memecoin — egy olyan kriptovaluta, amely internetes mémekből vagy viccekből származik. A logója egy Shiba Inu kutyát ábrázol.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.