Kriptovaluta hírek

Bitwise Asset Management – a kriptopiac egyik tartó-oszlopa

Mivel foglalkozik a Bitwise Asset Management nevű vállalt, melynek nevével gyakran találkozhatunk a kripto hírekben? Kik alapították és mi a fő tevékenysége?

Alapítás és kezdetek

A Bitwise Asset Management 2017-ben alakult San Franciscóban, és gyorsan a kriptovaluta alapú befektetések egyik vezető szereplőjévé vált. A cég azzal a céllal jött létre, hogy a digitális eszközök piacán innovatív megoldásokat nyújtson, és hogy a hagyományos befektetők számára is hozzáférhetővé tegye a kriptovalutákat. Az alapítók, köztük Hunter Horsley, aki jelenleg a cég vezérigazgatója, a kriptoeszközök szabályozott, átlátható, és diverzifikált befektetési lehetőségeit kívánták biztosítani.

Fontosabb termékek és fejlesztések

A Bitwise első terméke a Bitwise 10 Crypto Index Fund volt, amely a tíz legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta kosarának teljesítményét követte. Ez a termék azóta is a cég zászlóshajója, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy széles körű kitettséget szerezzenek a kriptopiacon anélkül, hogy egyedi eszközöket kellene választaniuk.

Az elmúlt években a Bitwise jelentős szereplővé vált a kriptovalutákhoz kötődő ETF-ek piacán is. 2024-re már több mint 50 milliárd dollárt kezelt különböző kriptoeszköz-alapú ETF-ekben, beleértve az iShares Bitcoin Trustot és az Ethereum alapú ETF-eket is. A cég folyamatosan új termékeket vezet be, mint például a Web3 ETF, amely a decentralizált internet és a blokklánc alapú alkalmazások piacára koncentrál​.

Szerep a kriptovilágban

A Bitwise kulcsszerepet játszik abban, hogy a kriptoeszközök mainstream befektetési lehetőséggé váljanak. A cég által fejlesztett termékek segítenek a befektetőknek és pénzügyi tanácsadóknak abban, hogy szabályozott és likvid formában fektethessenek be a digitális eszközökbe. Ezzel hozzájárulnak a kriptoeszközök piaci stabilitásához és elfogadottságához.

A cég továbbá aktívan részt vesz a piaci oktatásban is, rendszeres jelentésekkel és kutatásokkal segítve a befektetők tájékozódását a kriptoeszközök dinamikusan változó világában. Ezek a kutatások gyakran rávilágítanak a kriptoeszközök jövőbeni növekedési lehetőségeire és a befektetési stratégiák kialakításának fontosságára​.

Jövőbeli kilátások

A Bitwise vezetősége optimista a kriptoeszközök jövőjét illetően. Előrejelzéseik szerint a bitcoin és más vezető kriptovaluták árfolyama új csúcsokat érhet el a következő években, és a kriptoeszközök egyre inkább beépülhetnek a hagyományos befektetési portfóliókba. A cég folyamatosan bővíti termékpalettáját, hogy kielégítse a növekvő intézményi és lakossági keresletet a digitális eszközök iránt.

Összességében a Bitwise Asset Management egy olyan vállalat, amely jelentős hatást gyakorol a kriptoeszközök piacára, és kulcsszerepet játszik abban, hogy ezek az eszközök szélesebb körben elfogadottá váljanak a globális befektetési közösségben.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.