Kriptovaluta hírek

A kripto befektetési termékek 726 millió dollárt veszítettek az elmúlt héten a kamatcsökkentés körüli bizonytalanság miatt

A CoinShares adatai szerint a kripto befektetési termékekben jelentős változás tapasztalható a befektetők hangulatában. Az elmúlt kereskedési héten 726 millió dolláros nettó kiáramlást rögzítettek, ami a legnagyobb kiáramlás 2024 márciusa óta.

A Bitcoin (BTC) esetében volt a legnagyobb kiáramlás a héten, összesen 643 millió dollár értékben, míg a short-bitcoin termékek kisebb, 3,9 millió dolláros beáramlást tapasztaltak. Ez magában foglalja azt a hatalmas, 706 millió dolláros negatív áramlást is, amelyet az elmúlt héten a 12 amerikai spot Bitcoin ETF rögzített.

A beáramlások továbbra is elapadtak

Másrészt az Ethereum esetében kisebb, 98 millió dolláros kiáramlás volt megfigyelhető az elmúlt héten, amit főként a Grayscale Trust okozott, miközben az újonnan kibocsátott ETF-ek beáramlása továbbra is elapad.

A Solana viszont a legnagyobb heti beáramlást könyvelhette el, összesen 6,2 millió dollár értékben.

Regionális szempontból az USA-ban volt a legnagyobb kiáramlás, összesen 721 millió dollárral, ezt követte Kanada kisebb, 28 millió dolláros negatív áramlással. Ezzel szemben Németország és Svájc pozitív áramlásokat tapasztalt, 16,3 millió és 3,2 millió dollár értékben. Ez rámutat arra, hogy a befektetők pozitívabbak az európai országokban.

Kamatcsökkentési bizonytalanság

Bitcoin kriptovaluta befektetés

A CoinShares elemzői a kripto befektetési termékeknél tapasztalt negatív áramlásokat a Fed kamatcsökkentése körüli bizonytalanságnak tulajdonítják a következő héten.

„Úgy véljük, hogy ezt a negatív hangulatot az előző héten vártnál erősebb makrogazdasági adatok váltották ki, amelyek növelték annak valószínűségét, hogy az amerikai szövetségi jegybank (Fed) 25 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre” – mondta James Butterfill, a CoinShares kutatási igazgatója a jelentésben.

Az elemző azonban megjegyezte, hogy a hét végére lassultak a napi kiáramlások, mivel a nemrégiben közzétett amerikai foglalkoztatási adatok a vártnál alacsonyabbak voltak – így a piac véleménye egy potenciális 50 bázispontos kamatcsökkentésről „nagyon megosztott” maradt.

„A piacok most a keddi fogyasztói árindex (CPI) inflációs jelentésre várnak, és nagyobb eséllyel lesz 50 bázispontos csökkentés, ha az infláció a vártnál alacsonyabb lesz” – tette hozzá.

A jelentés benyújtásakor a bitcoin árfolyama 55 696 dollár volt, ami 2,46%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában. Az Ethereum (ETH) árfolyama viszont 2 314 dolláron kereskedett, ami kevesebb mint 2%-os napi növekedést jelent.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.