BitcoinKriptovaluta hírek

A BlackRock Bitcoin ETF-ek megakadályozzák a BTC árfolyamzuhanásait

A Bitcoin ETF-ek stabilizálják a Bitcoin árfolyamát

Eric Balchunas elemző hangsúlyozta a Bitcoin ETF-ek, különösen a BlackRock által kezelt alapok szerepét a Bitcoin árfolyamának stabilizálásában. Balchunas szerint ezek a pénzügyi termékek alapvetőek voltak abban, hogy megakadályozzák a Bitcoin árfolyamának esését.

A Bitcoin ETF-ek megakadályozzák a jelentős árfolyamzuhanásokat

Egy bejegyzésben az X közösségi platformon Balchunas cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a hagyományos befektetők felelősek minden Bitcoin árfolyamcsökkenésért. Azt állította, hogy a Bitcoin ETF-ek többször is megakadályozták a kriptovaluta súlyos visszaesését.

Ezek a megjegyzések arra reagálnak, hogy pletykák szerint a BlackRock a Coinbase-től kapott IOU-k (tartozáselismerések) segítségével shortolja a Bitcoint, és így hozzájárul annak időszakos árfolyamcsökkenéséhez. Balchunas azonban rámutatott, hogy valójában a Bitcoin őshonos tulajdonosai adják el az eszközeiket, nem pedig a hagyományos befektetők, ami az árfolyam ingadozásait okozza.

Ez az érvelés egybeesik egy másik Bitcoin elemző, Ali Martinez legfrissebb adataival, aki megjegyezte, hogy a Bitcoin bányászok három nap alatt több mint 30 000 BTC-t adtak el. Ez a nagyszabású eladás alátámasztja Balchunas állítását, miszerint a belső tényezők, és nem a külső piaci szereplők befolyásolják a Bitcoin árfolyamát.

Bitcoin ETF hatása a Bitcoin árfolyam alakulására

A Bitcoin ETF-ek árfolyamemelkedést idéznek elő

A BTC ETF-ek hatása a kriptovaluta árfolyamára nem korlátozódott csak az esések megelőzésére. Az év elején ezek az alapok kulcsszerepet játszottak abban, hogy a Bitcoin új, 73 000 dolláros rekordárfolyamot érjen el márciusban. Az ETF-ek bevezetése nettó tőkebeáramlást eredményezett, ami új tőkét hozott a BTC piacra, és megindította az árfolyamemelkedést. Érdemes megjegyezni, hogy a BlackRock folyamatos Bitcoin-tulajdonos volt, és csak minimális nettó kiáramlást regisztrált az ETF bevezetése óta januárban.

A Coinbase állítólagos szerepe az árfolyamcsökkentésben

Ezekkel a fejleményekkel párhuzamosan folyamatos pletykák keringenek arról, hogy a Coinbase segíti a BlackRockot a Bitcoin árának csökkentésében azzal, hogy Bitcoin IOU-kat bocsát ki. A kriptoelemző Tyler Durden ennek az elméletnek hangos szószólója, azt sugallva, hogy a Coinbase IOU-i lehetővé teszik a BlackRock számára, hogy Bitcoin-t kölcsönözzön anélkül, hogy tartalékot kellene fenntartania, ezáltal a vagyonkezelő shortolhatja a kriptovalutát.

A Bitcoin árfolyama a kezdetektől

Bitcoin árfolyam grafikon

Ezekre a vádakra reagálva a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong tisztázta az ETF-kibocsátás és -visszavonás folyamatát, hangsúlyozva, hogy minden tranzakció láncon történik és rendszeresen auditálják. Armstrong tagadta a jogsértést, és fenntartotta, hogy a Coinbase átláthatóan és a szabályozói irányelvek szerint működik.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.