Kriptotőzsde

A Bit2Me spanyol kriptotőzsde megszerezte az engedélyt Argentínában, mint virtuális eszközszolgáltató

A Bit2Me, Spanyolország vezető kriptotőzsdéje, jóváhagyást kapott virtuális eszközszolgáltatóként (VASP) Argentína Nemzeti Értékpapír-felügyeleti Hatóságától (CNV) – jelentette be a vállalat pénteken.

„Ez az engedély megerősíti a Bit2Me helyzetét, mint olyan vállalatot, amely összhangban van a helyi szabályozási előírásokkal, és bizalmat ad mind a befektetőknek, mind az argentin pénzügyi intézményeknek” – áll a vállalat spanyol nyelvű nyilatkozatában.

Márciusban a CNV megnyitotta a virtuális eszközszolgáltatók nyilvántartását, amely kötelező azoknak a cégeknek, amelyek ezen a területen kívánnak működni az országban. A nyilvántartásban eddig 79 jóváhagyott vállalat szerepel, a CNV által közzétett hivatalos lista szerint.

2023 júniusában a Bit2Me 15 millió dollárt gyűjtött egy finanszírozási körben, hogy erősítse pozícióját Spanyolországban, és felgyorsítsa terjeszkedését Latin-Amerikában. Már konkrét lépéseket is tett, például 2022-ben megszerezte a perui Fluyez kriptocég többségi részesedését.

Szintén 2022-ben a Bit2Me engedélyt kapott a Spanyol Nemzeti Banktól arra, hogy szolgáltatásokat nyújtson a virtuális pénznemek fiat pénzre történő cseréjéhez, valamint a digitális pénztárcák őrzéséhez az országban.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.