Kriptovaluta hírek

Egy ETH befektető 87 ezer dollárból közel 40 millió dollárt csinált 8 év tartás után

Egy Ethereum (ETH) kereskedő 87 ezer dollárt közel 40 millió dollárrá változtatott 8 év tartás után

Bár az összetett kereskedési stratégiák jelentős nyereséget hozhatnak a befektetőknek, egy Ether bálna (nagy mennyiségű kriptovalutával rendelkező személy) nemrég bemutatott példája azt mutatja, hogy egy egyszerű „vásárolj és tartsd” megközelítés is lenyűgöző eredményeket hozhat.

2016 februárjában az Ether (ETH) ára körülbelül 5 dollár volt tokenenként. Akkor egy befektető 16 636 ETH-t vásárolt a ShapeShift kriptotőzsdén. A kínai kriptós adatfiók, az EmberCN szerint a tokeneket 5,23 dolláros áron vásárolták meg, így a teljes befektetett összeg (plusz költség) 87 006 dollár volt.

A blokklánc elemző fiók jelentette, hogy több mint nyolc év tartás után a számla elkezdte eladni egy részét a birtokolt ETH-nak. Szeptember 16-án a kereskedő 350 ETH-t adott el 2 340 dolláros áron, ami 819 000 dolláros kezdeti nyereséget jelentett, majdnem 10-szeresét a kezdeti befektetésnek.

Az eladás után a kereskedő még mindig több mint 38 millió dollárnyi ETH-val rendelkezik.

Ethereum 2025-ös árfolyam előrejelzés.

Az Ethereum (ETH) árfolyam alakulása az indulás óta grafikonon

Ethereum árfolyam elemzés és ETH ár előrejelzés

Kereskedő 1,5 millió dollárnyi NFT-t vásárolt 10 ETH-ért

Miközben egy egyszerű „vásárolj és tartsd” stratégia idővel csodákra képes, egy összetettebb lépés lehetővé tette egy kereskedő számára, hogy mindössze 23 000 dollárból 1,5 millió dolláros nem helyettesíthető tokent (NFT) vásároljon.

2020-ban a „széttöredezés” – nagy értékű digitális gyűjtemények tulajdonjogának felosztása – népszerű trenddé vált. Az egyik akkor felosztott NFT a CryptoPunk #2386 volt, egy ritka, majom témájú NFT napszemüveggel és fejpánttal.

Az NFT-t 10 000 részre osztották fel, amelyeket 257 tulajdonos birtokolt egy Niftex nevű, mára megszűnt platformon. Bár a platform már nem működik, az okosszerződései továbbra is léteznek a blokkláncon, lehetővé téve funkcióinak használatát.

Az okosszerződés tartalmaz egy lehetőséget a kereskedők számára, hogy „shotgun” ajánlatot tegyenek a töredékesített NFT megszerzésére egy megadott vásárlási összeggel. Ha senki nem ellensúlyozza az ajánlatot, az eszköz 14 nap múlva átszáll az ajánlattevőre.

Augusztus 28-án egy kereskedő 10 ETH-os kivásárlási ajánlatot tett a blue-chip NFT-re. Bár néhányan próbálták akadályozni az ajánlatot, végül a CryptoPunkot megszerezték.

Egy kereskedő 43 millió dollárt veszít ETH-BTC fogadással

Miközben sokan keresnek pénzt kriptokereskedéssel, mások milliókat veszítenek, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy várják. Szeptember 14-én a Lookonchain blokklánc elemző platform jelezte, hogy James Fickel, egy kriptomilliomos 43 millió dollárt veszített egy fogadással, amivel adóssága 132 millió dollárra nőtt.

Az ETH korai befektetője és az Amaranth Foundation kutatócég alapítója arra számított, hogy a Bitcoin (BTC) ára emelkedni fog az ETH-hoz képest. Emiatt tett egy fogadást erre a várható kimenetelre. Azonban a Bitcoin felülmúlta az ETH-t, ami miatt a befektető veszített a fogadáson.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.