Kriptovaluta hírek

A Circle USDC stabilcoinja már elérhető Brazíliában és Mexikóban az üzleti ügyfelek számára a bankszektoron keresztül.

Korábban a stabilcoint csak kriptotőzsdéken lehetett megvásárolni. A Circle kedden bejelentette, hogy összekapcsolta az USDC stabilcoint Brazília és Mexikó fizetési rendszereivel vállalati ügyfelek számára, a vezető bankokkal való integrációk révén.

A Circle szerint mostantól a brazíliai vállalkozások közvetlenül férhetnek hozzá az USDC-hez a helyi pénzintézeteken keresztül a 2020-ban a Brazil Központi Bank (BCB) által létrehozott PIX fizetési rendszeren keresztül, amelynek közel 160 millió felhasználója van. Mexikóban az USDC csatlakozik a SPEI rendszerhez, amelyet az ország központi bankja, a Banco de México működtet.

A Circle latin-amerikai bejelentése egybeesik a vállalat azon törekvésével, hogy bővítse stabilcoinjait más hálózatokra is. Kedden korábban Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója, bejelentette, hogy a vállalat tervezi az USDC bevezetését a layer-1 blokklánc Sui Networkön (SUI). A Circle USDC-je, amely a második legnagyobb stabilcoin a Tether USDT-je mögött, piaci kapitalizációja 35,50 milliárd dollár, 24 órás kereskedési volumene pedig 6,51 milliárd dollár a CoinDesk árfolyamadatai szerint.

USDC USD Coin stabilcoin

A múlt héten a Castle Island Ventures befektetési cég és a Brevan Howard hedge fund-csoport egy jelentésében arról számolt be, hogy a stabilcoinokat egyre inkább használják mindennapi pénzügyi tevékenységekhez, mint például megtakarításhoz, valutaváltáshoz és határokon átnyúló fizetésekhez a feltörekvő piacokon, beleértve Brazíliát is.

A stabilcoin óriás, a Circle, New Yorkba helyezi át központját

Brazíliában a stabilcoinok használata már arra késztette a nagy regionális cégeket, hogy új kezdeményezéseket indítsanak ezen a területen. Augusztusban a Mercado Pago, Latin-Amerika legnagyobb vállalata, a Mercado Libre (MELI) digitális banki egysége bevezetett egy, az amerikai dollárhoz kötött stabilcoint Brazíliában, amelyet Meli Dollárnak neveztek el.

Brazília és Mexikó nem ismeretlen terület a Tether, az USDT kibocsátója és a Circle fő versenytársa számára a stabilcoin szegmensben. 2022-ben a Tether lehetővé tette az USDT brazil reálra történő átváltását egy brazil kriptoszolgáltatóval, a SmartPay-jel kötött megállapodás révén, míg ugyanabban az évben bemutatta az MXNT tokent, amely a mexikói pesóhoz van kötve.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.