BitcoinElemzések

A Bitcoin volatilitása fokozódik, mivel a Fed csökkenti a kamatlábakat a 2024-es választások előtt

A FED lépett, a Bitcoin reagál

A Bitcoin árfolyamának volatilitása, valamint a Federal Reserve döntése, miszerint 50 bázisponttal csökkenti a kamatlábakat, kérdéseket vetett fel a kriptovaluta jövőjével kapcsolatban.

Sokan kisebb kamatcsökkentésre számítottak, így a nagyobb mértékű csökkentés találgatásokhoz vezetett annak hatásáról, különösen az amerikai választások közeledtével.

A FED 50 bázispontos kamatemeléssel élénkíti a gazdaságot

FED USA kamatszint alakulása és annak hatása a kriptovaluta árfolyamokra és a Bitcoin árfolyamára

A Roundtable műsorvezetője, Rob Nelson, David Packhammel, a Chintai vezérigazgatójával vitatta meg ezeket a fejleményeket, hogy megvizsgálja, mit jelent ez a bitcoin számára rövid és hosszú távon. „Általában véve ez kedvező a gazdaság számára” – mondta David Packham. „Gyakran látunk erős korrelációt a bitcoin ármozgásai és az általános makrogazdaság között. Ez a kamatcsökkentés alacsonyabb hitelköltségeket eredményez, és hatása három-hat hónapon belül lesz érezhető. A vállalkozások és a fogyasztók számára csökkenti a hitelek és a változó kamatozású adósságok költségeit, ami az infláció évei után nagy szükség van.”

Packham a kamatcsökkentés politikai időzítését is kommentálta. „Néhány jobboldali személy a Fedet kritizálja, megkérdőjelezve annak pártatlanságát” – mondta. Azonban a viták ellenére ezt „nagyon pozitív politikai változássorozatnak” tartja a bitcoin szempontjából.

A Fed szerdai döntését követően a bitcoin ára körülbelül 6%-kal emelkedett, és így zárta a hetet.

Bitcoin árfolyam grafikon és ár elemzés és előrejelzés

Rob Nelson rákérdezett Packhamnél, hogy várható-e jelentős ugrás a bitcoin árában a következő hetekben. Packham a jelenlegi árfolyam stagnálását a választási bizonytalanságoknak tulajdonította. „Az egyik jelölt pro-kripto, míg a másik vegyes jelzéseket küld. Amikor az előrejelző piacok Kamala Harris erős vezetését mutatják, a Bitcoin árfolyama általában gyengélkedik. Trump vezetése azonban gyakran fellendíti a bitcoin árát” – magyarázta.

A rövid távú ingadozások ellenére Packham optimista marad a bitcoin hosszú távú kilátásait illetően. „A bitcoin gyakran meglep mindenkit” – mondta, hozzátéve, hogy a történelmi trendek egy jövő évi emelkedést sugallnak, függetlenül a választások kimenetelétől.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.