BitcoinKriptovaluta hírek

Bitcoin árfolyam előrejelzés: az eddig nem hibázó elemző kitart a 115 000 dolláros célár mellet 2024 végére

Miközben a kriptoiparban egyre több a találgatás a Bitcoin jövőbeli irányvonaláról, egy hang határozott marad: Sean Farrell, a Fundstrat digitális eszközstratégiai vezetője. Farrell, aki tavaly pontos árprognózisaival vált ismertté, továbbra is kitart optimista Bitcoin árfolyam-előrejelzése mellett 2024-re.

A Coinage-nak adott új interjúban Farrell ismét megerősítette előrejelzését, kijelentve, hogy továbbra is egy 115 000 dollár feletti célt tűz ki év végére, annak ellenére, hogy a piacon még mindig sok a bizonytalanság. A Bitcoin jelenlegi árfolyammozgásáról szólva Farrell megjegyezte, hogy az év eleje óta sok stagnálást tapasztaltunk.

A Bitcoin árfolyam alakulása az elmúlt 1 évben – stagnálgat

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2024 végére

„A nyári hónapokban nyilvánvalóan sok negatív szezonalitás és sok egyedi eladási esemény volt, amelyek megakadályoztak bármilyen komolyabb emelkedést,” magyarázta, utalva a Bitcoin azon küzdelmeire, hogy áttörje az ellenállási szinteket. Mégis magabiztos marad abban, hogy az alapok egy jelentős mozgáshoz most is megvannak a negyedik negyedévben. „A negyedik negyedévi helyzet továbbra is éppolyan ígéretes, mint az év elején volt.”

Tágabb kontextusban Farrell hangsúlyozta, hogy a Bitcoin ára továbbra is szorosan összefonódik a globális piaci hangulattal és a gazdasági erőkkel. Rámutatott az olyan folyamatos aggodalmakra, mint az Egyesült Államok elnökválasztása, geopolitikai kérdések és a jegybanki politikák, mint kulcsfontosságú tényezők, amelyek rövid távon befolyásolhatják a Bitcoin pályáját.

„Továbbra is sok a bizonytalanság a piacon, legyen szó az elnökválasztásról, geopolitikai aggodalmakról vagy természeti katasztrófákról. Még mindig zajlik a vita arról, hogy a Fed képes lesz-e elérni a soft landinget,” jegyezte meg Farrell. Farrell kilátásai nem csupán kripto-specifikus tényezőkön alapulnak, hanem a szélesebb makrogazdasági trendeken is.

Hangsúlyozta, hogy a globális jegybankok most egy kamatvágási ciklusban vannak, ami történelmileg jót tett a likviditásérzékeny eszközöknek, mint a Bitcoin. „A globális jegybankok… elkezdték csökkenteni a kamatokat. A globális jegybankok több mint 50%-a csökkent. Ez nagyszerű a globális likviditás és a likviditásérzékeny eszközök számára,” mondta. Ez, párosulva az amerikai fiskális politika változásának lehetőségével, hozzájárul ahhoz, amit összességében bullish környezetnek lát.

Ami a rally beindítását illeti, Farrell szerint a Bitcoin a kriptopiac központi eleme. „A Bitcoin emelkedése szükséges ahhoz, hogy egy szélesebb körű, erőteljes rally induljon el,” hangsúlyozta. Bár más altcoinok is figyelemre méltó hullámokat vetnek, Farrell úgy véli, hogy a kriptopiac következő szakaszát a Bitcoin lendületének kell vezetnie. Annak ellenére, hogy nem zár ki más katalizátorokat, mint például a meme coinok vagy az új L1-ek (például Aptos és Sui) sikereit, Farrell meggyőződése, hogy továbbra is a Bitcoin a fő hajtóerő.

Ágazatspecifikus dinamikákra kitérve Farrell hosszan beszélt az olyan új szektorok felemelkedéséről, mint a DePin (decentralizált fizikai infrastruktúrahálózatok), amelyek szerinte jelentős értéket szabadíthatnak fel a kriptopiacon. „A DePin különösen érdekes, mert eddig a kriptóban a legtöbb dolog, amit építettünk, valójában pénzügyi infrastruktúra, és bár a pénzügy fontos, végső soron a hatékonysága és hasznossága csak annyira hasznos, amennyire a rajta épülő kereskedelem és alkalmazások azok,” magyarázta.

Farrell a Helium platformokat emelte ki, mint e mozgalom vezetőit. Megjegyezte, hogy a Helium jelentős lépéseket tett az infrastruktúra és a szolgáltatások kiépítésében, különösen a szélessávú és mobil szektorokban. „A Helium mobilhálózatán már közel 120 000 feliratkozó van… 3,2 PB adatot továbbítottak hotspotokon keresztül… [és] voltak napok, amikor akár 160 000 nagyobb szolgáltató előfizetői is Helium hotspotokra irányították az adatforgalmat,” osztotta meg Farrell, kiemelve a Helium növekedését és eredményeit.

Bitcoin árfolyam előrejelzések, elemzések

Az amerikai elnökválasztás közeledtével Farrell átfogó képet adott arról, hogyan hathatnak a lehetséges kimenetelek a kriptóra. Elismerte, hogy egy Trump-győzelem valószínűleg „Trump prémiumot” hozna a Bitcoin számára, míg Harris alelnök győzelme több bizonytalanságot okozna. Gyorsan megjegyezte azonban, hogy a szabályozási egyértelműség és a kripto-adaptáció kilátásai javulhatnak függetlenül attól, ki nyer, különösen, ha a Szenátus egy kripto-barátabb többségre vált.

Összefoglalva, Farrell véleménye világos a piac állapotáról: „Szerintem magas szinten a ciklus még nem ért véget. A helyzet még mindig éppolyan ígéretes, mint korábban volt.” Azoknak a befektetőknek, akik ebben a viharos időszakban szeretnének eligazodni, azt tanácsolja, hogy tartsanak kiegyensúlyozott megközelítést. Javasolja, hogy a Bitcoint „kincstári eszközként” kezeljék, miközben stratégiailag fektessenek be magas potenciállal rendelkező altcoinokba, azok fundamentális ereje és piaci dinamikája alapján.

Jelenleg a kriptopiac feszült várakozással tekint a negyedik negyedévre – ahol, ha Farrell előrejelzései helyesnek bizonyulnak, a Bitcoin végre áttörhet, és vezető szerepet játszhat a következő bull cycle során.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.