Kriptovaluta hírek

Ethereum: Több mint egy kriptovaluta

Az Ethereum egy nyílt forráskódú, blokklánc alapú platform, amelyet 2015-ben indítottak útjára. Bár sokan a Bitcoinnal hasonlítják össze, az Ethereum ennél jóval többet kínál. Az Ethereum fő újítása az intelligens szerződések (smart contracts) bevezetése, amelyek lehetővé teszik az automatizált és önvégrehajtó szerződések létrehozását.

Az Ethereum natív kriptovalutája az Ether (ETH), amelyet a platformon végzett tranzakciókhoz és műveletekhez használnak. Az intelligens szerződések révén az Ethereum lehetővé teszi decentralizált alkalmazások (dApps) létrehozását, amelyek számos területen, például pénzügyekben, egészségügyben és logisztikában nyújthatnak megoldásokat.

Az Ethereum hálózat folyamatos fejlesztés alatt áll, és a legutóbbi frissítés, az Ethereum 2.0, célja a hálózat méretezhetőségének és biztonságának javítása. Az új konszenzusmechanizmus, a proof of stake (PoS), energiatakarékosabb és környezetbarátabb megoldást kínál a korábbi proof of work (PoW) rendszerhez képest.

2 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.