Kriptotőzsde

A Revolut kriptotőzsdei kereskedése CEX vagy DEX?

A CEX és DEX közötti fő különbségek

A fő különbség a CEX (centralized exchange) és a DEX (decentralized exchange) között a központosításban rejlik. A CEX-eket központi szervezetek működtetik, amelyek kezelik a felhasználói adatokat és tranzakciókat, biztosítva a likviditást és ügyfélszolgálatot.
A DEX-ek ezzel szemben okosszerződéseket használnak, lehetővé téve a felhasználók számára a közvetlen peer-to-peer kereskedést anélkül, hogy központi hatóságra lenne szükség, így nagyobb adatbiztonságot és átláthatóságot nyújtanak, de gyakran kevesebb likviditással és támogatással rendelkeznek.

A Revolut kriptotőzsdéje milyen platform?

Revolut-nál elérhető kriptotőzsdei kereskedés CEX (centralized exchange), azaz központosított kriptotőzsde. A Revolut egy hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat, amely platformján keresztül kínál kriptovaluták kereskedését.
Ezek a tranzakciók a Revolut rendszerén belül zajlanak, ahol a felhasználók nem rendelkeznek közvetlen hozzáféréssel a blokklánchoz, hanem a Revolut kezeli a kriptovaluták vételét és eladását. Ez ellentétben áll a DEX (decentralized exchange) tőzsdékkel, ahol a felhasználók közvetlenül kereskedhetnek egymással, anélkül, hogy egy központi hatóság beavatkozna.

A Revolut kriptotőzsdéjének biztonságát ezáltal mi szavatolja az Ügyfélpénzek és kriptovaluták kapcsán?

  1. Szabályozói felügyelet és megfelelés: A Revolut szabályozott pénzügyi intézményként működik, és szigorú jogszabályi előírásoknak kell megfelelnie. Ez magában foglalja az ügyfélpénzek elkülönítését, pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni intézkedéseket, valamint rendszeres pénzügyi auditokat.
  2. Biztosítás: A Revolut általában biztosítást köt a kriptovalutákra, amely védi az ügyfélvagyonokat lopás vagy egyéb káros események esetén.
  3. Technikai biztonsági intézkedések: A Revolut különféle technikai megoldásokat alkalmaz az ügyféladatok és a tranzakciók biztonságának biztosítása érdekében. Ide tartozik az erős titkosítás, a kétfaktoros hitelesítés (2FA), valamint a felhasználói fiókok és a tranzakciók folyamatos monitorozása gyanús tevékenységek felismerése érdekében.
  4. Elkülönített ügyfélpénzek: A Revolut elkülöníti az ügyfelek pénzeit a saját működési alapjaitól, ezáltal csökkentve annak kockázatát, hogy a vállalat pénzügyi problémái az ügyfélvagyonokra hatással legyenek. „Nyugodtan hátradőlhetsz – a kriptók nagy részét offline, hideg pénztárcákban tároljuk. Minden kriptopénzed biztonságban van, a legmenőbb teljes körű védelemmel ellátva” – olvashatjuk a Revolut oldalán.
  5. Hozzáférési ellenőrzések: Csak korlátozott számú, megbízható alkalmazott fér hozzá a kritikus rendszerekhez és az ügyfélvagyonokhoz, minimalizálva az insider kockázatokat.

Ezek az intézkedések összességében növelik a Revolut kriptotőzsdéjének biztonságát, de fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluták tárolása és kereskedése mindig hordoz magában bizonyos mértékű kockázatot, és az ügyfeleknek is érdemes körültekintően eljárniuk saját biztonságuk érdekében.

Revolut kriptokereskedés díjai – hány százalék a kriptotőzsdei díj?

  • Standard csomag (ingyenes): 1,49% (min 1,49 EUR)
  • Plus csomag: 1,49% (min 1,49 EUR)
  • Premium csomag: 0,99%
  • Metal csomag: 0,99%
  • Ultra csomag: 0,49%

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.