ElemzésekKriptovaluta hírek

Nagyot mennek az Ethereum ETF-ek az induláskor: 8.000 dolláros ETH árfolyam előrejelzés érkezett

8.000 dolláros Ethereum árfolyam előrejelzés

Ethereum ETF-ek látványos kezdést produkálnak, mivel a kereskedés szárnyal; egy elemző szerint az ETH ára elérheti a 8.000 dollárt a negyedik negyedévben.

Az Ethereum ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) kedden kezdték meg a kereskedést, és az első két órában jelentős forgalmat generáltak. Érdekes módon az Ethereum ETF-ek az ETF forgalom szempontjából az első 1% közé kerültek.

Az Ethereum ETF-ek felülmúlják a hagyományos indulási volumeneket

A Bloomberg ETF szakértője, Eric Balchunas szerint az ETH ETF-ek az első 90 percben 361 millió dollár értékben kereskedtek az indulás napján, ezzel felülmúlva a hagyományos ETF-ek indulási volumenét. Balchunas így nyilatkozott:

„90 perc elteltével itt tartunk. Összesen 361 millió dollár. Csoportként ez a szám az ETF forgalom szempontjából körülbelül a 15. helyre rangsorolná őket (körülbelül annyi, amennyit az $TLT és az $EEM kereskednek), ami a legjobb 1% közé tartozik. De ismétlem, összehasonlítva egy normál ETF indulásával, amelyek ritkán érik el az 1 millió dollárt az első napon, mindegyikük túllépte ezt a számot, és még többet is.”

Matthew Sigel, a VanEck vagyonkezelő digitális eszköz kutatás vezetője kiemelte ezeknek a számoknak a jelentőségét az első kereskedési órákban, megjegyezve, hogy az Ethereum ETF-ek az első napon a Bitcoin 610 millió dollárjának több mint 50%-át látták kereskedési volumenben, ami erős befektetői érdeklődést jelez az Ethereum iránt.

Azonban, hogy ezek a számok hogyan alakulnak a záráskor, még nem látható. A Bitcoin ETF-ek 4,6 milliárd dollár forgalmat értek el az első kereskedési napjukon januárban, ami jelezheti ezen újonnan jóváhagyott indexalapok jövőbeli teljesítményét a piacon található második legnagyobb kriptovaluta esetében.

Az ETH árcéljai kilőttek

A kriptoelemző Doctor Profit egy jelentést osztott meg, amely egy potenciálisan hatalmas parabola mozgást emel ki az Ethereum ára számára ebben az évben, az új Ethereum ETF piacra várható beáramlások nyomán.

Míg egyesek korrekciót várnak a „sell the news” jelenség miatt, Doctor Profit azt állítja, hogy a piac már figyelembe vette az ETF indulását, de még nem vette figyelembe az Ethereum ETF-ekbe áramló jelentős USD beáramlást.

Mivel az Ethereum piaci kapitalizációja háromszor kisebb, mint a Bitcoiné, Doctor Profit úgy véli, hogy minden ETH-ba fektetett dollár háromszor nagyobb árhatással bír, mint a Bitcoin, ami kedvezően pozícionálja az Ethereumot a jelentős árnövekedéshez.

Továbbá az elemző azt állítja, hogy míg az Ethereum Grayscale ETH Fund eladási nyomása összehasonlítható a Bitcoin ETF indulásával, a hatás várhatóan kevésbé lesz súlyos.

Előre tekintve, Doctor Profit az Ethereum várható árcéljait is meghatározta a következő hónapokban, beleértve a potenciális célokat 4 500 és 5 500 dollár között a 2024 harmadik negyedévére, ami stabil, de mérsékelt növekedést jelez.

A 2024 negyedik negyedévébe és 2025 első negyedévébe lépve az árkategória várhatóan 5 500 és 8 000 dollár között fog növekedni. Azonban 2025 második negyedévében az Ethereum várhatóan jelentősen megugrik, az árcélok 8 000 és 14 000 dollár között mozognak.

Ethereum (ETH) árfolyam grafikon (1 éves idősíkon)

Ethereum ETH kriptovaluta árfolyam grafikon és árfolyam előrejelzés

A cikk írásakor az ETH 3 449 dolláron kereskedik, oldalazó mozgással, jelentős változás nélkül az előző napi árhoz képest, az ETF piac indulása körüli felhajtás ellenére.

2 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.