BitcoinKriptovaluta hírek

A Bitcoin ára 64 000 dollárra esett, 220 millió dollárnyi long pozíciót likvidáltak

A Bitcoin (BTC) szerdán éles esést tapasztalt, több mint 3%-kal esett vissza a 64 000 dolláros szintre.

Az elmúlt 24 órában a hosszú likvidációk a kriptovaluta piacon 220,7 millió dollárra nőttek a CoinGlass adatai szerint. Ez a meredek esés egybeesett a Nasdaq 100 index szélesebb körű piaci veszteségeivel, amely 3,65%-ot esett, ami a legnagyobb visszaesés október 2022 óta.

A Bitcoin árfolyam alakulása, garfikonon

Bitcoin árfolyam elemzés

Ezenkívül 32 millió dollárnyi rövid pozíciót is likvidáltak. Ezeknek a likvidációknak a többsége az Ethereumra összpontosult, amely 17,5 millió dollárt tett ki, amit a Bitcoin követett 14,8 millió dollárral. Eközben az Ethereum ára közel 8,6%-kal esett vissza az elmúlt 24 órában, miután kedden elindították a spot Ethereum ETF-eket. Az ETH jelenleg 3 159 dolláron kereskedik.

Az elemzők a Bitcoin teljesítményét a technológiai részvényekhez kapcsolják, különböző tényezőkre hivatkozva, beleértve a washingtoni politikai környezet változását és az optimista fogadásokat az amerikai spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapokkal kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy a rövid távú veszteségek sok kereskedőt megleptek, néhány elemző továbbra is optimista az elkövetkező hónapok esetleges felfelé irányuló lendületével kapcsolatban. „Pozitív Ethereum kilátásainkat fenntartjuk” – nyilatkozta a szingapúri székhelyű kriptokereskedő cég, a QCP Capital kedden, egy nappal a Bitcoin visszaesése előtt. „A Bitcoin rekordmagasságának elérése két hónappal az ETF bevezetése után meggyőző precedenst teremt. Az intézményi érdeklődés folyamatos fennmaradására számítva az ETH árfolyamának alakulása fokozatosan közeledhet a korábbi rekordmagasságához.”

A technológiai részvények közelmúltbeli eladását állítólag nagyvállalatok, köztük a Google anyavállalata, az Alphabet Inc. eredményjelentései váltották ki, amelyek a vártnál magasabb tőkekiadásokat mutattak.

Ennek következtében az Alphabet részvényei több mint 5%-ot estek, ami január óta a legrosszabb teljesítménye. A Tesla is jelentős, több mint 12%-os esést tapasztalt, míg a mesterséges intelligencia vezető alakja, az Nvidia részvényei 6,8%-ot estek.

1 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.