BitcoinKriptovaluta hírek

Bitcoin áremelkedés a felezést követően: 100 nappal a legutóbbi halving után

Épp ma 100 nap telt el a Bitcoin legutóbbi felezése óta

Július 29-én van 100 napja, hogy a Bitcoin blokklánca csökkentette a blokk bányászati jutalmakat 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re.

A korábbi felezések adatai azt mutatják, hogy a programozott kód bullish hatása 100 nap után kezd érvényesülni.

Túl Donald Trump republikánus elnökjelölt nashville-i Bitcoin konferencián való megjelenésén, a kripto közösség valószínűleg emlékezni fog arra, hogy július 29-én van 100 napja, hogy a Bitcoin blokklánca végrehajtotta a negyedik bányászati jutalom felezését. Az ETC Group új kutatása szerint a felezés által okozott bitcoin kínálatnövekedés lassulásának bullish hatása hajlamos 100 nap után bekapcsolódni.

A Bitcoin bányászati jutalom felezése egy beépített kód, amely négyévente, vagy 210 000 blokk kibányászása után lép életbe. A quadrián esemény 50 százalékkal csökkenti a bányászoknak a tranzakciók érvényesítéséért kapott jutalmat.

Az elsődleges cél a bitcoin kínálatának szabályozása és annak biztosítása, hogy idővel szűkössé váljon, ellentétben a fiat valutákkal, amelyek kínálata folyamatosan növekszik (monetáris infláció). A Bitcoin kínálata 21 millióra van korlátozva, és a jutalom felezése segít kezelni, hogy milyen gyorsan érjük el ezt a határt.

Az első felezés, amelyet 2012-ben hajtottak végre, a blokk jutalmát 50 BTC-ről 25 BTC-re csökkentette. A következő két felezés során a blokk jutalma 6,25 BTC-re csökkent. A legutóbbi felezés, amelyet április 20-án hajtottak végre, tovább csökkentette 3,125 BTC-re.

A korábbi felezések többfázisú árnövekedésekhez vezettek, a legtöbb nyereség az első 100 nap után jött.

„Ma van pontosan 100 nap a Bitcoin felezési esemény után április 20-án. A piac hajlamos rövid távú memóriára, de a felezés által okozott kínálati hiány most kezd el hatni” – mondta Andre Dragosch, az ETC Group kutatási vezetője az X-en.

Dragosch erre a következtetésre jutott, miután áttekintette a korábbi három felezés, azaz a 2012-es, a 2016-os és a 2020-as teljesítményadatait.

A tanulmány kimutatta, hogy az átlagos túlzott teljesítmény – a felezés után X nappal és a felezés előtt X nappal mért teljesítmény különbsége – jelentősen növekszik 100 nappal a felezés után, és statisztikailag szignifikánssá válik, „T-értékek” meghaladva a 2%-ot.

A T-érték egy statisztikai adat, amelyet a hipotézis teszteléséhez használnak annak meghatározására, hogy a minta átlaga mennyire tér el a populáció átlagától, amit a minta változékonysága stabilizál.

„A lényeg az, hogy 100 nappal a felezés után a teljesítménykülönbség statisztikailag szignifikánssá válik (T-érték > 2), és egyre szignifikánsabbá válik körülbelül 400 nappal a felezés után” – mondta Dragosch a CoinDesk-nek.

Bitcoin felezés után eltelt napok és a Bitcoin árfolyama

forrás: Yahoo Financial

A diagram azt mutatja, hogy az átlagos túlzott teljesítmény a felezés utáni 100. naptól kezdődően meghaladja a 100%-ot, és végül négy számjegyű csúcsokat ér el.

Még mindig kérdéses, hogy a történelem megismétli-e újra önmagát.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.