ElemzésekKriptotőzsde

A Coinbase kriptotőzsde árfolyama emelkedéssel reagált a várt feletti bevételnövekedésre

A Coinbase részvényei emelkedtek, miután a második negyedéves bevétele meghaladta a Wall Street-i piaci elemzői konszenzust.

A Coinbase kriptotőzsde a piaci várakozásoknaé magasabb bevételt könyvelt el, főként az értékesítési diverzifikációs stratégiájának köszönhetően. A Coinbase (COIN) második negyedéves bevétele enyhén meghaladta a Wall Street elemzők várakozásait, így minden jel arra utal, hogy az iparág kilábal a „kriptotélből”, ami a kriptotőzsde részvényeinek emelkedéséhez vezetett.

A Coinbase kriptotőzsde részvényeinek árfolyam alakulása az elmúlt 1 évben

Coinbase kriptotőzsde részvény árfolyam

A kriptotőzsde közlése szerint a második negyedéves teljes bevétel 1,45 milliárd dollár volt, szemben a FactSet által becsült körülbelül 1,4 milliárd dollárral. Azonban a második negyedéves kiigazított Ebitda 596 millió dollár lett, ami alacsonyabb a 607,7 millió dolláros konszenzusnál.

A Coinbase legnagyobb bevételi forrása a tranzakciós díjakból származik, amely 27%-kal csökkent az előző negyedévhez képest, mivel a kereskedési volumen 28%-kal esett vissza. Az egyik fényes pont a tőzsde számára a második negyedévben az előfizetési és szolgáltatási bevétel volt, amely 17%-kal nőtt az előző negyedévhez képest.

„Negyedéves összehasonlításban az előfizetési és szolgáltatási bevételek a magasabb átlagos USDC platform egyenlegek és USDC piaci kapitalizáció, valamint a magasabb átlagos kriptoeszköz árak – különösen a SOL és ETH – miatt növekedtek,” közölte a vállalat a részvényeseknek írt levelében.

A tőzsde igyekszik diverzifikálni bevételi forrásait azzal, hogy fontos szerepet vállal a spot bitcoin és ether (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) üzletágában, ezek listázásával és letétkezelői szerep vállalásával.

Legutóbb a CoinDesk arról számolt be, hogy a tőzsde valódi eszközökbe (RWA) is be kíván szállni egy tokenizált pénzpiaci alap létrehozásával, amely a vagyonkezelők körében népszerű pénzügyi szegmenssé vált.

A vagyonkezelői óriások, a BlackRock és a Franklin Templeton mindketten tokenizálták egyik alapjukat az év elején. A BlackRock BUIDL tokenje kevesebb mint négy hónap alatt meghaladta az 500 millió dolláros piaci értéket.

A jelentést követő percekben a Coinbase részvény körülbelül 2%-ot emelkedett. Az év eleje óta körülbelül 48%-ot nyert, és az elmúlt hónapban nem sokat változott.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.