ElemzésekKriptotőzsdeKriptovaluta hírek

Miért csökken a Bitcoin, az Ethereum és a Dogecoin árfolyama?

A három legszorosabban figyelt kriptovaluta újra csökkent a tegnapi kereskedési szakaszban, annak ellenére, hogy számos részvényindex felfelé mozdul. Számos ellenszél kezdett kialakulni a vezető kriptovaluták számára, így a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és a Dogecoin (DOGE) értéke az elmúlt 24 órában csökkent.

Ezek a mozgások egy piros likvidációs hőtérképpel esnek egybe, ami negatív képet fest a kereskedők számára, akik tőkeáttétellel léptek be a vezető kriptók piacára. A kriptovaluta egy olyan eszközosztály, amelyet jellemzően tőkeáttétellel kereskednek (és hajlamos a vad, hype-vezérelt ingadozásokra).

Ennek megfelelően a befektetők egyértelműen aggódnak a piac más területein tapasztalható fokozott volatilitás miatt, mivel a részvények nagyon magas volatilitást mutatnak (amit a CBOE Volatilitási Index, vagy VIX tükröz), amelyet már régóta nem láttunk. Ennek a volatilitásnak a kockázatos eszközök árába történő beépítése egyre fontosabbá válik a különböző eszközosztályokban befektetők számára.

Nézzük meg, mit tudunk kiolvasni a mai mozgásokból ezeknél a vezető tokeneknél.

Katalizátorok hiánya és a konszolidációs fázis

Az idei évben sok kommentár hangzott el a kriptobefektetők között a szektor következő nagy katalizátorairól. A Bitcoin felezése és a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyása az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által voltak azok a kulcshátszelek, amelyek a világ legnagyobb kriptovalutáját piaci kapitalizáció szerint új csúcsra hajtották korábban az évben.

Az Ethereum nemrégiben történt frissítései és a spot Ethereum ETF-ek SEC általi jóváhagyása is feljebb kellett volna, hogy vigye ezt a vezető kriptovalutát. A Dogecoin pedig képes volt jelentős piaci részesedést elérni a számos más mémcoin között, amelyek megjelentek, és sokan úgy vélik, hogy ez a jövőbeni rallyk során további nyereséget hozhat.

A helyzet az, hogy ezek a kulcskatalizátorok nagyjából már a múlté ezeknél a vezető kriptóknál, tekintettel a kriptotér gyors innovációs tempójára.

Vannak azonban pozitív katalizátorok is, amelyekre a befektetők figyelnek ezekkel a tokenekkel kapcsolatban. A kínálat és kereslet szempontjából a Bitcoin legutóbbi felezésének hatása és a Bitcoin és az Ethereum iránti növekvő kereslet a legutóbbi spot ETF jóváhagyások eredményeként pozitívum. Emellett az Ethereum gázdíjak (ETH gas fee) drámai csökkenéséről szóló friss adatok is szerepelnek, amelyek történelmileg a hálózat használatának növekedését eredményezték.

Ez továbbra is jellemzően egy Bitcoin- és Ethereum-vezérelt piac, így a Dogecoinnak képesnek kell lennie kihasználni a pozitív hátszeleket. Mivel a makrogazdasági környezet egyre barátságosabbá válik a befektetők számára, és a kamatcsökkentések a láthatáron vannak, vannak katalizátorok, amelyekre a befektetők várhatnak.

Összegzés

Összességében az látszik, hogy a kriptobefektetők most egyszerűen csak pihennek. Nyilvánvalóan rengeteg bizonytalanság halmozódott fel a kriptovilágban, a közelgő választásokkal (és az egyes adminisztrációk eltérő álláspontjaival ezzel az eszközosztállyal kapcsolatban) a befektetők gondolatainak hátterében.

Nem világos egyelőre az, hogy mennyi tőke áramolhat továbbra is a digitális eszközökbe, annak ellenére, hogy ezek a spot ETF-ek kulcsfontosságú előnyt nyújtanak az intézményi pénzkezelők számára. Jelenleg úgy gondolom, hogy a kriptopiac legutóbbi mozgásai egy általánosabb elmozdulást tükröznek egy védekezőbb álláspont felé, ami nem feltétlenül rossz dolog.

Ez nem jelenti azt, hogy nem jelenhetnek meg katalizátorok a következő hónapokban. A kriptoszektor olyan, amely nagyon jövedelmező tud lenni a bull piacok során. Jelenleg azonban úgy tűnik, sokan a piacon arra várnak, hogy időzítsék a következő fellendülést, és kevés ok van feltételezni, hogy egy ilyen rally már most elkezdődött volna.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.