BitcoinKriptovaluta hírek

A Bitcoin bányászat jövedelmezősége történelmi mélypontra esett augusztusban a JP Morgan szerint

  • A jelentés szerint a bányászati jövedelmezőség történelmi mélypontra esett, mivel a hálózati hashráta növekedett augusztus első két hetében.
  • Az amerikai bányászok részesedése a Bitcoin hálózat hashrátájából új rekordot ért el, 26%-ot, állította a bank.
  • A bank megjegyezte, hogy a hálózati hashráta eddig mintegy 1%-kal nőtt ebben a hónapban.

A Bitcoin bányászatával foglalkozó részvények visszaadták a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos nyereségeket augusztus első két hetében, mivel a hálózati hashráta emelkedése a bányászati jövedelmezőséget rekord alacsony szintre nyomta, állította a JPMorgan (JPM) egy pénteki kutatási jelentésében.

A hashráta a teljes kombinált számítási teljesítményre utal, amelyet a proof-of-work (PoW) alapú blokkláncok bányászatára és tranzakcióinak feldolgozására használnak.

A bank által követett tizennégy amerikai tőzsdén jegyzett bányász piaci kapitalizációja 18%-kal csökkent július vége óta, és „jelenleg a négyéves blokk jutalom arányos részesedésének kétszeresén kereskednek” – írták az elemzők, Reginald Smith és Charles Pearce.

Az ágazat számára azonban nem minden rossz hír. Az amerikai tőzsdén jegyzett bányászok részesedése a Bitcoin hálózat hashrátájából negyedik hónapja folyamatosan növekszik, és új rekordot értek el, 26%-ot, áll a jelentésben.

A hálózati hashráta körülbelül öt exahash per másodperccel (EH/s), azaz 1%-kal növekedett, átlagosan 621 EH/s-ra az év első két hetében, jegyezte meg a bank, hozzátéve, hogy ez még mindig 30 EH/s-sal alacsonyabb a felezés előtti szinteknél.

A hashprice, a bányászat jövedelmezőségének mértéke, még mindig körülbelül 30%-kal alacsonyabb a 2022 decemberi szinteknél és körülbelül 40%-kal a felezés előtti szinteknél, ami a hashráta növekedésének lassulását eredményezheti a közeljövőben, tette hozzá a jelentés.

A bank megjegyezte, hogy a bitcoin ára körülbelül 5%-kal csökkent a felezés óta, de még mindig 35%-kal emelkedett az év eleje óta és 104%-kal az előző évhez képest.

A Bitcoin árfolyam alakulása az elmúlt 12 hónapban – grafikon

Bitcoin BTC árfolyam grafikon

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.