Kriptovaluta hírek

A Telegram pénzügyi beszámolója 400 millió dolláros kriptovaluta-vagyont mutat

A népszerű üzenetküldő alkalmazás, a Telegram reflektorfénybe került, miután vezérigazgatóját, Pavel Durovot 2023. augusztus 24-én letartóztatták. Ebben a zűrzavaros időszakban a vállalat 2023-as pénzügyi jelentése jelentős betekintést nyújtott a cég kriptovaluta szférában való részvételébe, feltárva, hogy a Telegram az elmúlt év végén körülbelül 400 millió dollár értékű digitális eszközt tartott.

Annak ellenére, hogy a Telegram jelentős, 342,5 millió dolláros bevételt termelt 2023-ban, a cég 108 millió dolláros működési veszteséget könyvelt el. Érdekes módon a Financial Times jelentése szerint a Telegram bevételeinek mintegy 40%-a a digitális eszközökhöz kapcsolódó tevékenységekből származott, amelyeket „integrált tárca” és „gyűjthető tárgyak eladása” kategóriába soroltak.

Az integrált tárca egy szoftverprogram, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a kriptoeszközök tárolását, küldését, fogadását és kereskedését. A „gyűjthető tárgyak eladása” különféle digitális tárgyak értékesítésére utal, beleértve a felhasználóneveket és a virtuális telefonszámokat, amelyekből a Telegram tranzakciós díjakat szed.

A pénzügyi jelentés azt is felfedte, hogy a Telegramnak 2023 végére körülbelül négy millió prémium felhasználója volt. Ez a szám azóta több mint ötmillióra nőtt, ami kiemeli az alkalmazás folyamatos népszerűségét a közelmúltbeli viták ellenére is.

A Telegram globális elérhetőségét felhasználói bázisa is mutatja, 2023-ban India vezette a világot az alkalmazás letöltéseinek számában, 83,85 millió felhasználóval. Az Egyesült Államok a harmadik helyen állt 29,92 millió letöltéssel a Statista szerint.

Pavel Durov letartóztatása hatással volt a The Open Network (TON) natív érméjére, a Toncoinra is, amelyet eredetileg a Telegram fejlesztett ki. Durov augusztus 24-i, a párizsi Le Bourget repülőtéren történt letartóztatását követően a TON értéke több mint 20%-kal csökkent, mivel bizonytalanság övezte a TON ökoszisztémára gyakorolt hatását, amely a Telegram üzenetküldő alkalmazásra épül. Durov ellen számos vádat emeltek, többek között terrorizmus, csempészet, összeesküvés, csalás és pénzmosás miatt.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.