BitcoinKriptovaluta hírek

Az amerikai Bitcoin ETF-ek 1,2 milliárd dollár vagyont veszítenek a leghosszabb nettó tőkekivonási időszak során

A Bitcoin ETF-ekből kimenekült a tőke, a kockázatcsökkentés miatt

Az amerikai Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) a napi nettó tőkekivonások leghosszabb sorozatát mutatták fel a kibocsátásuk óta, ami az év elején történt, és mindez része a kockázatosabb eszközöktől való szélesebb körű kivonulásnak egy kihívásokkal teli időszakban a globális piacokon.

A Bloomberg által összeállított adatok szerint a befektetők közel 1,2 milliárd dollárt vontak ki a 12 ETF csoportból nyolc nap alatt, szeptember 6-ig bezárólag. A csökkenés egybeesik a részvények és árucikkek ingatag időszakával, amelyet a gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmak okoznak.

A kriptovaluták árfolyama erősen korrelál a részvénypiacokkal

A vegyes amerikai munkaerő-piaci adatok és a kínai deflációs nyomás szintén terhet ró a kereskedőkre. A bizonytalanság a kriptopiacot is megingatta, amelynek ingadozásai egyre inkább a részvénypiac mozgásaihoz kapcsolódnak, a két piac közötti rövid távú korreláció növekedése miatt.

A Bitcoin szeptemberben nehézségekkel küzdött, körülbelül 7%-os veszteséget könyvelt el. Azonban a legnagyobb digitális eszköz szerény nyereséget ért el a hétvégén, és hétfőn Szingapúrban 13 órakor körülbelül 1%-kal emelkedett, elérve az 54 870 dollárt.

Bitcoin árfolyam grafikon, Bitcoin árfolyam elemzés és előrejelzés

A Bitcoin kisebb pozitív korrekcióját a short-zárások okozták

„A kisebb enyhülési rally részben néhány ismert befektető Bitcoin short-pozíciói zárása miatt történt” – mondta Sean McNulty, az Arbelos Markets likviditásszolgáltató kereskedelmi igazgatója. Példaként említette Arthur Hayes, a BitMEX kereskedési platform társalapítójának nemrégiben közzétett közösségi média bejegyzését.

McNulty szerint az is szerepet játszhat, hogy Donald Trump, a kriptobarát republikánus jelölt az amerikai elnökválasztáson javuló eredményeket mutat a közvélemény-kutatásokban és a fogadási piacokon. Jelentése szerint egyre nagyobb az igény az opciós fedezetek iránt, ha a Trump és a demokrata jelölt, Kamala Harris alelnök közötti keddi vita volatilitást okozna. Harris még nem részletezte álláspontját a kriptovalutákról.

Az amerikai Bitcoin ETF-ek, amelyek közvetlenül az eredeti kriptovalutába fektetnek be, januárban jelentek meg nagy érdeklődés mellett. A vártnál erősebb kereslet az alapok iránt segítette a tokent, hogy márciusban rekordmagasságot érjen el, 73 798 dollárt. Az ezt követő beáramlások mérséklődtek, és a Bitcoin év eleji emelkedése körülbelül 30%-ra hűlt.

A token valószínűleg a közelmúltbeli 53 000 és 57 000 dollár közötti tartományban marad, amíg az Egyesült Államok szerdán közzé nem teszi a fogyasztói árak adatait – mondta Caroline Mauron, az Orbit Markets társalapítója, amely likviditást biztosít digitális eszközök származékos ügyleteinek kereskedelméhez. Az inflációs számok valószínűleg alakítják majd a várható monetáris enyhítés ütemével kapcsolatos várakozásokat az Egyesült Államokban a Federal Reserve részéről.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.