BitcoinKriptovaluta hírek

Trump választási esélyeinek csökkenése nem kedvez a kriptó piacnak

Trump alul marad a Harris-sal folytatott televíziós vitában

Donald Trump volt elnök és Kamala Harris alelnök először csaptak össze a szerdai vita során – bár a kriptovalutákról nem esett szó, ez mindenképp hatással lesz rá.

Néhány kriptovaluta kommentátor észrevette, hogy a Bitcoin árfolyama idén nyáron Trump választási esélyeivel párhuzamosan mozgott. A vita kezdetén, amikor Trumpnak nem indult jól, a Bitcoin ára körülbelül 2%-kal csökkent, de szerdán, amikor az esélyei a Polymarket fogadási oldal szerint 48%-ról 50%-ra javultak, a Bitcoin is visszakorrigált.

Travis Kling, az Ikigai Asset Management alapítója a Coinage-nak elmondta, hogy óvatosan optimista a kriptovaluta jövőjét illetően az Egyesült Államokban, függetlenül attól, hogy ki nyeri az idei elnökválasztást.

Ethereum és Bitcoin árfolyam kilátások

Annak ellenére, hogy az Ethereum az utóbbi időben küzd, és az ETH ETF-ek fogadtatása vegyes, Kling úgy véli, hogy a kriptovaluták, különösen a Bitcoin, továbbra is hatalmas pénzügyi és politikai jelentőséggel bírnak. „Minden hibánk ellenére a kripto és a Bitcoin még mindig nagy” – mondta, kiemelve azok tartós jelentőségét a globális diskurzusban.

Kling hangsúlyozta, hogy a több mint egybillió dollár értékű Bitcoin továbbra is központi szereplője a pénzügyi ökoszisztémának, és a többi kriptovaluta piac is jelentős figyelmet kap. Emellett megjegyezte, hogy a kripto most már politikai főkérdés az Egyesült Államok elnökválasztásában, ami a növekvő befolyását bizonyítja. „Szinte hihetetlen, hogy ilyen rosszul teljesítettünk, és mégis mi vezetjük a folyamatokat” – mondta.

Kling azonban elismerte, hogy Trump győzelme rövid távon növelhetné az árakat. A kriptopiacot fenyegető kihívások miatt aggodalmát fejezte ki egy esetleges Harris-adminisztráció alatt, míg egy Trump-győzelem kedvezőbb feltételeket biztosíthatna az iparág számára. Bár nem tart attól, hogy Harris alatt eltűnne a kripto, úgy véli, „nehezebb idők” várhatóak, ha ő győz, míg Trump alatt nyitottabb terep lenne.

Végső soron Kling úgy látja, hogy a jelenlegi pillanat meghatározó a kripto fejlődése szempontjából. Függetlenül attól, hogy a szereplők aktívan részt vesznek-e vagy csendesen kilépnek, úgy véli, hogy a kripto fontossága jelentős lehetőséget kínál azoknak, akik elkötelezettek maradnak. „Hatalmas lehetőségünk van arra, hogy sokkal jobb hellyé tegyük a világot” – jegyezte meg Kling, aláhúzva hitét a kripto átalakító potenciáljában, függetlenül a választás eredményétől.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.