Elemzések

A befektetők milliókat vonnak ki az amerikai kripto ETF-ekből

A spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) az Egyesült Államokban szerdán jelentős, nettó 43,97 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak, megszakítva egy két napos pozitív beáramlási sorozatot. Ezek a kiáramlások a befektetők válaszai a legutóbbi amerikai gazdasági adatokra, tükrözve a kripto ETF piac folyamatos volatilitását.

Jelentős tőke kiáramlások a spot Bitcoin ETF-ekből

A SoSoValue adatai szerint az Ark Invest és a 21Shares által működtetett ARKB alap mutatta a legnagyobb kiáramlást az ETF-ek között, nettó 54,03 millió dolláros kivonással. A Grayscale GBTC is jelentős kiáramlásokat tapasztalt, a befektetők nettó 4,59 millió dollárt vontak ki, míg a Grayscale Bitcoin Mini Trust körülbelül 511 230 dolláros nettó kiáramlást jelentett. Ezzel ellentétben a Fidelity FBTC alapja vezetett nettó 12,57 millió dolláros beáramlással, amit az Invesco BTCO követett 2,59 millió dolláros nettó beáramlással. Hét másik alap, köztük a BlackRock IBIT, sem be-, sem kiáramlást nem jelentett, az IBIT augusztus 26. óta nem mutatott nettó beáramlást, ami óvatosabb befektetői hangulatot jelez.

Kedden 12 spot Bitcoin ETF jelentős, 1,27 milliárd dolláros kereskedési volument mutatott, ami növekedés a hétfői 712,25 millió dollárhoz képest. Annak ellenére, hogy ezek a kiáramlások bekövetkeztek, a Bitcoin alapok januári indulásuk óta összesen 17 milliárd dolláros nettó beáramlást halmoztak fel, ami a digitális eszközök iránti tartós érdeklődést mutatja a rövid távú ingadozások ellenére.

Spot Ethereum ETF-ek is tőkekivonással szembesülnek

A spot Ethereum ETF-ek nettó 542 870 dolláros kiáramlást regisztráltak, kilenc alapból hét nem jelentett sem be-, sem kiáramlást. A VanEck ETHV alap nettó 171 000 dolláros kiáramlást tapasztalt, míg a Fidelity FETH volt az egyetlen alap a kategóriában, amely pozitív tevékenységet mutatott, nettó 1,17 millió dolláros beáramlással. A spot Ethereum ETF-ek kereskedési volumene keddről szerdára 102,87 millió dollárról 126,22 millió dollárra nőtt. Az Ethereum-alapú ETF-ek kumulatív nettó kiáramlása azonban elérte az 562,06 millió dollárt, ami kihívásokkal teli környezetet jelez ezeknek az alapoknak.

kriptovaluta ETF-ek tőkeértéke, Bitcoin ETF és Ethereum ETF befektetések

Fontos meglátások a legutóbbi ETF mozgásokból

A legutóbbi amerikai spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek mozgásai számos fontos meglátást kínálnak:

  • Az Ark Invest és a 21Shares által működtetett ARKB alap mutatta a legnagyobb Bitcoin ETF kiáramlást.
  • A Fidelity FBTC vezetett a Bitcoin ETF beáramlások között.
  • A VanEck ETHV tapasztalta a legjelentősebb kiáramlást az Ethereum ETF-ek között.
  • A Fidelity FETH volt az egyetlen Ethereum ETF nettó beáramlással.
  • A január óta tartó kumulatív nettó beáramlások a digitális eszközök iránti tartós érdeklődést mutatják.

Ezek a minták azt sugallják, hogy bár a rövid távú ingadozások folyamatosak, az általános érdeklődés a digitális eszközök ETF-jei iránt továbbra is erős, amit óvatos és opportunista befektetői magatartások hajtanak.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.