BitcoinElemzések

Bitcoin vagy arany? Robert Kiyosaki elárulja, melyik a jobb befektetési lehetőség

Számos pénzügyi tanácsadó, mint például Robert Kiyosaki, a „Gazdag papa, szegény papa” című könyv szerzője, arra ösztönzi az embereket, hogy a pénzügyi befogadásra és szabadságra összpontosítsanak. Ennek érdekében Robert az aranyat, ezüstöt és a Bitcoint, mint kemény eszközöket ajánlja, de közülük melyik a legjobb befektetési lehetőség, az sokak számára vita tárgyát képezi.

Kezdetben a világ cserekereskedelemre épült, ahol minden jószágnak és szolgáltatásnak értéke volt. A vevők más árukkal vagy értékes tárgyakkal, például arannyal és ezüsttel fizettek. Később a világ áttért a papírpénzre, és ma már digitális eszközökre, mint a Bitcoin. Az infláció növekedésével azonban már nem elég pusztán a pénz birtoklása. Sokkal inkább a jövőre való megtakarításról vagy olyan eszközökbe való befektetésről van szó, amelyek értéke folyamatosan növekszik. Robert nemrégiben egy X bejegyzésében elárulta, hogyan lehet ezt a legjobban megtenni.

Miért részesíti előnyben Robert Kiyosaki a Bitcoint és az aranyat?

Kiyosaki évek óta támogatja az aranyat, ezüstöt és a Bitcoint, és gyakran megosztotta előrejelzéseit ezekkel az eszközökkel kapcsolatban. Leginkább azt kérdőjelezte meg, miért bíznak az emberek a papírpénzben, a bankokban és a kormányokban, amikor pénzügyeikről van szó. Ez az aggodalom azután merült fel, hogy öt nagy amerikai bank csődbe ment, és sok más is összeomolhat a jövőben. Az FDIC egy jelentésében 63 bankot említett, amelyek összeomlással néznek szembe, ami mindenki számára aggasztó.

Bitcoin árfolyam elemzés és BTC árfolyam előrejelzés

Ezért hívta fel Robert Kiyosaki a figyelmet arra, hogy a pánik a bankokban láthatatlan, mivel az emberek nem látják, ha a bankjuk csődbe megy. Azonban ezek a pánikok a tőkepiacokon láthatók. Ezzel a bejegyzéssel megkérdőjelezte, miért nem okosabbak az emberek a pénzükkel, és miért nem fektetnek aranyba, ezüstbe és Bitcoinba.

Ugyanezek a kérdések merülnek fel az amerikai adósság növekedése, a kormányzati költekezés, a pénznyomtatás és számos egyéb eset kapcsán. Szerinte az a helyes megközelítés, ha olyan eszközbe fektetünk, amely növekszik, ahelyett, hogy korlátoznánk magunkat, vagy átadnánk az irányítást egy harmadik félnek. Ugyanakkor nem állítja, hogy ezek az eszközök zökkenőmentesen növekednek.

Korábban Kiyosaki a pénzügyi piac legnagyobb összeomlását jósolta, amely hatással lesz a Bitcoinra, kötvényekre, aranyra, ezüstre, ingatlanokra és még sok másra. Ez az összeomlás a korábban látottaknál sokkal súlyosabb lesz. Azonban a végén jobb lesz azoknak, akik hisznek és türelmesek maradnak. Kiyosaki szerint, miután az összeomlás véget ér, a Bitcoin 10 millió dollárra emelkedik, az arany 15 000 dollárra, az ezüst pedig 110 000 dollárra.

Bitcoin vagy arany? Melyiket ajánlja Robert Kiyosaki?

Robert Kiyosaki frissítései szerint minden közösségi média bejegyzésében egyenlő figyelmet szentel a Bitcoin és az arany számára, és soha nem szólította fel nyíltan arra, hogy csak egy eszközt válasszanak. Ehelyett azt tanácsolja, hogy portfóliónkat osszuk meg arany, ezüst és Bitcoin között. Azonban egy jelentős bejegyzésében a Bitcoin fölényét sugallta, amikor ezt írta:

„Szeretem az aranyat és az ezüstöt. Arany- és ezüstbányáim vannak. Az arany és az ezüst problémája az, hogy minél magasabbra megy az ár, annál több aranyat és ezüstöt találnak. Ugyanez igaz az olajra is. Olajkutaim is vannak. De ez nem igaz a Bitcoinra. Nem számít, mennyire emelkedik a Bitcoin ára, csak 21 millió lesz belőle. Ezért szeretem a Bitcoint.”

Ezzel sokan arra következtettek, hogy a piac legnagyobb kriptovalutája felé hajlik. Ez érthető is, hiszen az elmúlt években a Bitcoin árfolyama jelentősen nőtt, és nemrégiben meghaladta a 60 ezer dollárt. Az arany jelentősége azonban szintén nem csökkent. Évtizedek óta az egyik legjobb befektetési forma, és tegnap az arany új csúcsot ért el, amikor 2586 dollárra emelkedett, ami még inkább felkeltette a befektetők érdeklődését.

Bitcoin hideg kriptotárcában való tárolása

Még Robert Kiyosaki is megkérdőjelezte, miért vitatkoznak az emberek a Bitcoin vagy az arany kérdésén. Szerinte nem az a lényeg, hogy melyik a jobb, hanem hogy mennyi Bitcoint vagy aranyérmét birtokolnak a felhasználók.

Ezzel Robert Kiyosaki ismét egyensúlyt teremtett e két eszköz fontossága között, és arra ösztönzi a befektetőket, hogy inkább ezek vásárlására koncentráljanak, mintsem vitatkozzanak. Jelenleg mindkét eszköz a legkeresettebb befektetési forma, és sokan úgy vélik, hogy a Bitcoin már elérte az arany népszerűségét – számolt be a CoinGape.com.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.