BitcoinElemzések

A Bitcoin árfolyama visszaesett, miközben a piacok a Fed kamatcsökkentésére várnak

Csökkenő Bitcoin árfolyam

A Bitcoin árfolyama ismét lejtőre került a várhatóan ezen a héten esedékes kamatcsökkentés előtt, amely feszültséget okozott a globális piacokon. A legnagyobb digitális eszköz akár 2,8%-os esést is mutatott hétfőn, mielőtt valamennyire korrigált volna, így 7:03-kor Londonban 58 633 dolláron kereskedtek vele. A második helyezett Ethereum és a mém-rajongók kedvence, a Dogecoin árfolyama is veszteségeket szenvedett el.

Az első amerikai kamatcsökkentés több mint négy év után lazább pénzügyi feltételeket vetít előre, ami jellemzően pozitív hátteret biztosít a kockázatosabb eszközök, például a kriptovaluták számára. Azonban a befektetők bizonytalanok a szerdán várt lépés mértékével kapcsolatban, valamint azzal kapcsolatban, hogyan fognak reagálni a piacok a Fed tisztviselőinek frissített előrejelzéseire – az úgynevezett „dot plot”-ra –, és Jerome Powell, a Fed elnökének tájékoztatójára.

„A kamatcsökkentés kevésbé fontos, mint a sajtótájékoztató során történő jelzés és a frissített dot plot közzététele” – mondta Sean McNulty, az Arbelos Markets likviditásszolgáltató kereskedelmi igazgatója. „Ha az iránymutatás és a sajtótájékoztató jelentősen enyhítő lesz, akkor várhatóan a Bitcoin felül fog teljesíteni.”

A Bitcoin legutóbbi esése egy 10%-os emelkedést követett a vasárnapig tartó hét nap során, amely a legnagyobb heti emelkedés július óta – ez a növekedés valószínűleg a 50 bázispontos Fed kamatcsökkentésre vonatkozó fogadások élénkülését tükrözte. A tisztviselők várhatóan legalább 25 bázisponttal csökkentik a hitelköltségeket a közelgő ülésen.

A Bitcoin opciós piacán a kereskedők „jelentősen nagyobb eseménysúlyt áraznak a Fed ülésére, mint amit az utóbbi időben láttunk” – mondta Caroline Mauron, az Orbit Markets társalapítója, amely likviditást biztosít a digitális eszközök derivatív kereskedelméhez.

A monetáris politika kilátásai talán a legfontosabb rövid távú hajtóerővé váltak a kriptovaluta számára, háttérbe szorítva – legalábbis egyelőre – az Egyesült Államok elnökválasztásának fordulatait.

A legfrissebb választási dráma során Donald Trump volt elnök sértetlen maradt egy újabb látszólagos merényletkísérlet után. A republikánus jelölt titkosszolgálati egysége tüzet nyitott egy férfire, aki egy gépkarabélyt lóbált Trump floridai golfpályáján, West Palm Beachen vasárnap.

Trump az adományok és szavazatok reményében felkarolta a digitális eszközök iparágát a szoros küzdelemben a demokrata rivális, Kamala Harris alelnökkel. A júliusi merényletkísérletre adott dacos válasza akkoriban a Bitcoin árfolyamának megugrását idézte elő, mivel spekuláltak, hogy javultak az újraválasztási esélyei.

A Bitcoin árfolyam alakulása az elmúlt 1 évben (grafikon)

Bitcoin árfolyam elemzés és előrejelzés

A Bitcoin márciusban rekordot döntött 73 798 dollárral, amit az amerikai tőzsdén jegyzett alapok iránti kereslet is hajtott. Az ezekbe az alapokba áramló pénzek azóta mérséklődtek.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.