BitcoinElemzések

A Bitcoin több mint egy hónapja a legnagyobb ugrást mutatja a Fed kamatcsökkentési optimizmus közepette

Bitcoin árfolyam elemzés

A Bitcoin visszavett abból a rallyból, amelyet a Federal Reserve várható hitelfelvételi költségcsökkentései által kiváltott spekulatív eszközök iránti kereslet növekedése ösztönzött. A legnagyobb digitális valuta szerdán, Szingapúrban, helyi idő szerint 8:50-kor körülbelül 60 000 dollár körül mozgott, miután kedden, az amerikai kereskedési időben 6,4%-kal emelkedett – ami augusztus 8. óta a legnagyobb napon belüli emelkedés –, és elérte a 61 000 dollárt.

A Bitcoin árfolyam alakulása

Bitcoin kriptovaluta árfolyam alakulása és BTC ár előrejelzés

A piaci valószínűség, hogy a Fed döntéshozói szerdán 50 bázispontos kamatcsökkentést jelentenek be, körülbelül 55% volt. A kereskedők teljesen beáraztak egy negyed százalékos enyhítést.

„Úgy gondolom, hogy a kriptovaluták és a hagyományos piacok közötti növekvő korreláció kombinációja hajtja a Bitcoin árát felfelé mostanában” – mondta Shiliang Tang, az Arbelos Markets elnöke, amely egy vezető kereskedési vállalat.

A MicroStrategy Inc. hétfői bejelentése, miszerint átváltható kötvényeket értékesít további Bitcoin vásárlás céljából, szintén növeli az optimizmust – tette hozzá Tang.

A Bitcoin viszonylag szűk tartományban kereskedett, mióta márciusban megdöntötte közel 74 000 dolláros rekordját.

„A piac viszonylag vékony marad, és nem szükséges nagy volumenű mozgás sem egyik, sem másik irányban ahhoz, hogy ilyen típusú mozgást lássunk” – mondta Stephane Ouellette, az FRNT Financial társalapítója és vezérigazgatója.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.