Biztonság

A Binance összefogott Indonéziával egy 200 ezer dolláros „disznóvágás” átverés felderítésére

Indonézia Bűnügyi Nyomozó Ügynöksége (Bareskrim) sikeresen leállított egy nagy volumenű átverési műveletet a legnagyobb kriptotőzsde, a Binance és a Tokocrypto segítségével.

Az erőfeszítés kulcsfontosságú volt több gyanúsított azonosításában, ami jelentős győzelemnek számít a csalások elleni küzdelemben. Az akció eredményeképpen mintegy 200 ezer dollárnyi illegális pénzeszközt foglaltak le.

A Binance kijelentette, hogy elkötelezett amellett, hogy globálisan együttműködjön a bűnüldöző szervekkel. 2023-ban pénzügyi hírszerzési egysége (FIU) 58 ezer bűnüldözői megkeresést dolgozott fel, ami növekedést jelent a 2022-ben regisztrált 50 ezerhez képest.

Indonézia sikeres rajtaütést hajt végre

A bejelentés szerint a nyomozás 2023 novemberében indult, amikor a Bareskrim egy gyanús kriptokereskedési weboldalt vett célba, amely egy „disznóvágás” (pig butchering) átverést folytatott. Ez egy megtévesztő séma, amelyben az áldozatokat hamis befektetési lehetőségekkel csábítják be.

Hozzátették, hogy a hatóságok több olyan személyt is letartóztattak, akik a csaláshoz kapcsolódó számlákat kezelték, és mintegy 50 mobiltelefont, valamint számos helyi bankkártyát foglaltak le. A gyanúsítottak azonban nem voltak hajlandók együttműködni, amikor a birtokukban lévő kriptopénztárcákról kérdezték őket.

A Bareskrim nyomozói törvényszéki elemzést végeztek, hogy felderítsék a gyanúsítottakhoz kapcsolódó tárcacímeket. A bizonyítékokat a Telegramon folytatott kommunikációjukból gyűjtötték össze. Az elemzés során a beszélgetéseikről készült képernyőképek több kulcsfontosságú tárcacímet is felfedtek, amelyek összekötötték a gyanúsítottakat a csalással.

Mint említették, Indonézia Bűnügyi Nyomozó Ügynöksége segítséget kért a Tokocryptótól, amely később a Binance FIU-jának továbbította az ügyet. Ez további intézkedésekhez vezetett, beleértve az adatigénylések vizsgálatát, az eszközök befagyasztását és a gyanúsítottak számláin lévő pénzeszközök lefoglalását. A lefoglalt 200 ezer dollárt a hatóságoknak adták át.

A Binance tippeket ad a kripto átverések elkerüléséhez

A legnagyobb kriptotőzsde már kiadott egy figyelmeztetést a növekvő számú kripto csalásokkal és átverésekkel kapcsolatban, amelyek magas hozamot ígérnek a befektetésekre. Felhívták a figyelmet arra, hogy a blokklánc tranzakciók névtelenek és visszafordíthatatlanok, ezért kulcsfontosságú, hogy alapos kutatást végezzünk a projekt hitelességének ellenőrzéséhez.

A Binance több tippet is megosztott, hogyan lehet azonosítani az ilyen kripto átveréseket. Hangsúlyozta, hogy azok a projektek, amelyek irreálisan magas hozamokat ígérnek, valószínűleg csalások, és az, hogy sok résztvevő csatlakozik egy projekthez, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az érvényes.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.