BitcoinKriptovaluta hírek

A Bitcoin iránti kereslet Brazíliában megugrott, miközben a kriptoelfogadás egyre inkább gyökeret ver

Brazília mint Bitcoin központ

2024-ben Brazília jelentős növekedést tapasztal a Bitcoin és más kriptovaluták iránti keresletben, amelyet több tényező is ösztönöz, tükrözve az ország fejlődő kriptovaluta-piacát. Ez a tendencia Brazília egyre nagyobb mértékű digitális valutahasználatát és ezek beépülését jelzi a mindennapi pénzügyi tevékenységekbe.

Brazíliában megugrott a kriptovaluták importja, ahogy a kereslet növekszik

A Brazil Központi Bank nemrég jelentős növekedést mutatott ki az ország kriptovaluta-vásárlásainak terén, amelyeket most importként kategorizálnak. 2024 januárja és augusztusa között Brazília kriptovaluta-vásárlásai lenyűgöző 12,37 milliárd dollárt tettek ki, ezzel meghaladva a 2023-as teljes éves 12,3 milliárd dolláros összeget.

Ez a meredek növekedés a kriptovaluták iránti fogyasztói érdeklődés fokozódását tükrözi az országban. Különösen hozzájárult ehhez az Itau Unibanco, Brazília legnagyobb bankjának döntése, hogy 2024 júniusában minden felhasználó számára kiterjesztette a digitális eszközök kereskedését.
A Valor Econômico friss jelentése a brazil kriptopiac egy kulcsfontosságú aspektusára világít rá. Az adatok a stabilcoinok és a Bitcoin kereskedési tevékenységét is lefedik a régióban. Fernando Rocha, a Brazil Központi Bank statisztikai osztályának vezetője elmondta, hogy ez a különbségtétel alapvető fontosságú, mivel azt jelzi, hogy a piac nemcsak növekszik, hanem reagál is a brazil befektetők változó igényeire és preferenciáira.

Bitcoin bányászat Brazíliában

Brazília túlzott kriptoimportja aggodalmakat kelt

A virtuális eszközök növekvő importja, amely meghaladja az exportot Brazíliában, aggodalmat kelt a lehetséges negatív következmények miatt. Ebben az évben a latin-amerikai ország jelentős, 11,54 milliárd dolláros kereskedelmi hiányt könyvelt el. Ehhez az egyensúlyhiányhoz hozzájáruló tényező, hogy Brazília nehézségekkel küzd a helyi kriptovaluta-termelésben, főként a szomszédos országokhoz képest magasabb villamosenergia-költségek miatt.

Livio Ribeiro, a BRCG Consultoria partnere, már májusban előre jelezte, hogy ez a hiány év végére akár 18 milliárd dollárra is emelkedhet. Ahogy egyre több brazil fogadja el a kriptovalutákat, aggodalmak merülnek fel a szabályozási kihívásokkal és a csalások, valamint átverések fokozott kockázatával kapcsolatban is. Ezek az aggodalmak ráadásul kiterjednek a hagyományos pénzügyi rendszerekre is, amelyekre szintén hatással lehetnek.

Brazília a legnagyobb kriptopiac Latin-Amerikában

A kriptoeszközök népszerűsége Brazíliában az országot a globális kriptopiac meghatározó szereplőjévé tette. Brazília jelentős figyelmet vonz a befektetők és az iparági szereplők részéről, különösen azután, hogy 2024 augusztusában úttörő módon jóváhagyták a Solana ETF-et.

Ezenkívül Brazília szabályozási keretrendszere vonzó célponttá tette az országot a nagyobb kriptotőzsdék, köztük a Ripple és a Binance számára, valamint a befektetők körében is. Az ország stratégiai elhelyezkedése, mint Latin-Amerika legnagyobb gazdasága, tovább növeli vonzerejét azok számára, akik a régión belüli terjeszkedést tervezik.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.