BitcoinElemzések

Bitcoin árfolyam előrejelzés: a Bitcoin ára elérheti a 100,000 dollárt 2025-re

Ami a Bitcoint (BTC) és általában a kriptovalutákat illeti, kevés dolog biztos. Azonban, ha jobban megértjük a Bitcoin belső működését, néhány bizonyosság előtérbe kerül.

Ezeket figyelembe véve nyilvánvaló, hogy amint a Bitcoin elérte az 1,000, 10,000 és 50,000 dollárt, ugyanúgy elkerülhetetlen a 100,000 dolláros árfolyam is.

A Bitcoin felezés hatása

A Bitcoin egyik alapvető tulajdonsága, amely a leginkább befolyásolja az árát, a felezés. A felezési esemény körülbelül négyévente fordul elő, és felére csökkenti a bányászok által a blokklánc új blokkjainak hozzáadásáért kapott jutalmat. Mivel ez az egyetlen módja annak, hogy új bitcoinok kerüljenek forgalomba, a bányász jutalom csökkentésével a felezés lényegében csökkenti a Bitcoin inflációs rátáját.

Az inflációs ráta csökkentésével a felezés megváltoztatja a Bitcoin kínálatának és keresletének dinamikáját. Még akkor is, ha a kereslet változatlan marad, az árának emelkednie kell, hogy ellensúlyozza a csökkentett kínálatot.

Eddig a Bitcoin négy felezésen ment keresztül, a legutóbbi idén áprilisban történt, amely a blokk jutalmát 6.25-ről 3.125 BTC-re csökkentette, és az inflációs rátáját kevesebb mint 1%-ra nyomta. Bár ez nem tűnik nagy dolognak, a felezési folyamat a legjelentősebb tényező, amely az évek során befolyásolta a Bitcoin árát.

Történelmileg a Bitcoin jelentős árnövekedést tapasztal az egy évvel a felezés után. Átlagosan a Bitcoin körülbelül 125%-kal nőtt a felezési években. Ha a Bitcoin árát az év elején mérjük, ami körülbelül 45,000 dollár volt, egy 125%-os növekedés 99,000 dollárra emelné az árát. Ez a történelmi minta azt sugallja, hogy a Bitcoin nagyon közel kerülhet a hat számjegyű árfolyamhoz az év végére.

Bitcoin BTC

Az extra lökés, amire a Bitcoin-nak szüksége van

Ha a dolgok hasonlóan alakulnak, mint a múltbeli felezési években, a Bitcoin közel kerülhet a hat számjegyű árfolyamhoz, de nem egészen. Ahhoz, hogy biztosabban elérje a 100,000 dollárt hamarabb, van még egy tényező, amit figyelembe kell venni – a spot Bitcoin ETF-ek.

2024 januárjában 11 spot Bitcoin ETF-et hagytak jóvá, ami jelentős mérföldkövet jelent a kriptovaluta és az egész kriptovaluta piac számára. Ezek az ETF-ek a Bitcoin aktuális árfolyamát követik, és lehetőséget kínálnak a befektetőknek arra, hogy könnyedén hozzáférjenek a Bitcoinhoz hagyományos brókereken keresztül, anélkül, hogy bonyolult kriptovaluta tőzsdéken kellene navigálniuk. Lényegében a spot Bitcoin ETF-ek demokratizálják a Bitcoinhoz való hozzáférést, és új vásárlók előtt nyitják meg a kriptovalutát.

Míg az ETF-ek lehetővé teszik a lakossági befektetők számára, hogy könnyebben hozzáférjenek a Bitcoinhoz, az ETF-ek legnagyobb hatása az intézményi befektetők körében figyelhető meg. A spot Bitcoin ETF-ek megnyitják az ajtókat az intézményi befektetők számára, hogy Bitcoint vásároljanak, szabályozott, ismerős befektetési eszközt kínálva. Az érdeklődés már növekszik, mivel a 20 legnagyobb fedezeti alap több mint fele már rendelkezik Bitcoin kitettséggel, és ez a szám valószínűleg tovább fog emelkedni.

Még mindig a spot Bitcoin ETF-ek hatásának kezdeti szakaszában vagyunk, de jelentősége már most világos. Egy ponton ezek az ETF-ek több mint tízszer annyit vásároltak naponta, mint a Bitcoin napi termelési rátája – és ez még a felezés előtt volt. Az ezt követő vásárlási hullám közepette a Bitcoin ára 45,000 dollárról több mint 73,000 dollárra emelkedett.

A Bitcoin árfolyama az elmúlt hónapban

Bitcoin árfolyam grafikon

Az utóbbi néhány hónapban a vásárlási ütem lecsökkent. De ha visszatérne ezekre a szintekre, az ETF-ek több mint hússzorosát vásárolnák meg a napi termelési rátának, most hogy a felezés megtörtént.

A valóság, amit a befektetőknek tudniuk kell

A spot Bitcoin ETF-ek hozzáadott hatásával, valamint a felezés hatásainak további megjelenésével 2024 az év, amikor a Bitcoin eléri a hőn áhított hat számjegyű árfolyamot. Azonban fontos emlékezni, hogy a Bitcoinba való befektetés hosszú távra szól.

Őszintén szólva, bármi is történik 2024-ben, nem kellene túl sokat számítania. Jó lenne, ha a Bitcoin tovább emelkedne, de még ha nem is, a kriptovaluta hosszú távú potenciálja továbbra is érintetlen maradna. Véges kínálatának, valamint egyéb immateriális értékeinek köszönhetően, mint például a decentralizáció, biztonság és ellenállóképesség vezető szintjei, a Bitcoin értéke az évtizedek múlásával továbbra is növekedni fog.

Ha van egy dolog, amit a Bitcoin bizonyított, az az, hogy megjutalmazza a hosszú távú befektetőt. Ahogy a felezések tovább hatványozódnak, a tulajdonosok elkezdik látni a portfólióik növekedését. Akár 2024-ben, 2025-ben, vagy egy másik évben éri el a Bitcoin a 100,000 dollárt, a kriptovaluta vonzó befektetés marad, mivel folytatja hosszú távú árnövekedési útját – olvashatjuk a Yahoo Financial Bitcoin elemzésében.

2 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.