ElemzésekKriptovaluta hírek

A Bitcoin bikák kudarca – van még remény?

A BTC bikák nem tudtak áttörni egy kritikus ellenálláson az USA kedvező inflációs adatai után, ami újabb veszteségek lehetőségét nyitotta meg. Bár az esés korlátozottnak tűnik, mivel a németországi Szászország tartományából származó legutóbbi kínálati többlet – úgy látszik – elfogyott.

Fed kamatcsökkentési várakozások és FTX kifizetések

Egy vezető bróker szerint a Fed kamatcsökkentési kommunikációja és az FTX kifizetések nyújthatnak némi támogatást a bitcoin árfolyamának. Csütörtök fontos nap volt a kriptopiacok számára, mivel a bitcoin (BTC) nem tudta meghaladni a kulcsfontosságú ellenállást annak ellenére, hogy pozitív inflációs jelentést közöltek az USA-ban. Ez a lefelé irányuló trend folytatódott, amely június eleje óta figyelhető meg.

Kudarcot vallottak a Bitcoin bikák?

Csütörtökön, miután az USA bejelentette az első fogyasztói árak csökkenését négy év alatt, a piacok gyorsan megemelték a Fed kamatcsökkentési várakozásaikat, így a magasabb kockázatú eszközöket, köztük a BTC-t is emelve. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy a bitcoin bikák megvethetik a lábukat a lefelé tartó trendvonal felett, amely a júniusi csúcsoktól közel 72,000 dollárról induló eladási hullámot jellemezte. Ez a lépés jelezhette volna a visszaesés végét és vonzotta volna a lendületes kereskedőket, ahogy azt a csütörtöki First Mover America is tárgyalta.

További Remények

A bullish remények azonban gyorsan szertefoszlottak, amikor az árak a trendvonal ellenállásától lefelé fordultak, és ma korán 57,000 dollár alá estek. A legutóbbi bika kudarc, amely pozitív makrogazdasági hírek hátterében történt, további árcsökkenést jelenthet. Egy hasonló trendvonal-elutasítás július 1-jén költségesnek bizonyult, mélyítve az eladási hullámot.

MACD hisztogram jelek: ebbe lehet legalább kapaszkodni most

Mégis van remény a bikák számára. A napi diagram MACD hisztogramja, amely a trend erősségének és változásainak mérésére szolgál, egy nulla fölötti kereszteződés felé mutat, ami egy közelgő bullish lendületváltás jele lehet.

Bitcoin árfolyam grafikon (1 éves)

Bitcoin árfolyam grafikon

Szászország kínálati többlete kimerülőben

A németországi Szászországból származó kínálati többlet, amely az árak csökkenését katalizálta a hónap elején, közel áll a kimerüléshez. Emellett bizonytalan, hogy a Mt.Gox hitelezőinek szétosztandó 140,000 BTC-ből mekkora százalékos mennyiség kerül majd eladásra.

További támogató tényezők a Bitcoin árfolyam emelkedése mellet

„A következő hónapokban az FTX 16,3 milliárd dolláros visszafizetésének kilátása, a kriptovaluták iránti egyre pozitívabb hozzáállás mindkét politikai oldalon, valamint a szeptemberi kamatcsökkentés lehetősége, amely általában a kockázatos eszközöknek kedvez, középtávon és hosszú távon is bátorítást adhat a bikáknak” – írta FalconX kripto prime bróker egy pénteki hírlevélben.

A FalconX hozzátette, hogy a Mt. Gox hitelezői által történő esetleges eladás más profillal rendelkezhet, mint a Szászország állambeli értékesítések. „Például lehet, hogy több áramlik majd tőzsdékre a professzionális likviditási szolgáltatók helyett, vagy lehet, hogy a diverzifikáltabb tulajdonosi bázis idővel eladja majd” – jegyezte meg a FalconX.

1 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.