Kriptovaluta hírek

Az Orca visszatért a leginkább vásárolt tokenek közé az elmúlt héten

A leginkább vásárolt tokenek az elmúlt héten DEX és DeFi projektekhez tartoztak, és az ORCA tűnt a legnagyobb nyertesnek. Más vezető narratívák között szerepeltek az L1, L2, mém és AI projektek.

A piaci kapitalizáció növekedése új top nyerteseket emelt ki az elmúlt héten. Az ORCA 62,3%-kal bővült, miután kitört az 1,50 dolláros mélypontról. A Solana DEX projekt elérte a 2,80 dollárt, ezzel az elmúlt hét egyik legnagyobb nyertese lett. Az ORCA sikere követi a Solana-alapú tokenek, köztük a MEW és a WIF újjáéledését.

Más vezető tokenek aláhúzták a Web3 és a decentralizált pénzügyek (DeFi) legújabb trendjeit. A Helium és a Jito is tükrözte a megnövekedett érdeklődést a Solana használata iránt, mivel profitáltak a tranzakciók növekedéséből. Az OpenChat (CHAT) emelkedett az augusztus 1-i Lbank és Bitrue listázása előtt. A Ramses Exchange (RAM) szintén emelkedett egy új ösztönző program bevezetése után, bár a projekt nagyon kicsi és ingatag. A RAM teljesen hígított piaci kapitalizációja 22 millió dollár, és az egyik legkockázatosabb token az e heti nyertesek között. A Maple Finance (MPL) is több mint 54%-kal nőtt, miután fokozatosan növelte volumenét és értékét 2024-ben.

Az ORCA esetében a tokenek több mint 11%-át egyetlen nap alatt kereskedték le, ahogy az eszköz aktivitása felgyorsult. Az ORCA még nem állította vissza a korábbi bikapiaci kereskedési volumenét, és a legutóbbi rally mindössze 15 millió dolláros napi kereskedéssel történt.

Az Orca kripto token árfolyam alakulása az elmúlt 1 évben – feléled?

ORCA kriptó token árfolyan elemzés és grafikon

Az ORCA még mindig egy viszonylag kis Solana DEX tokenje, bár követi a megnövekedett kereskedési trendet. Az Orca DEX kevesebb mint 300 millió dollár értékben zárt értéket hordoz, de beáramlások is érkeznek a Jupiter DEX aggregátortól. A Solana-alapú projektek is trendik, mivel a SOL közelít a 200 dolláros szinthez, és további növekedést jósolnak 2024-re.

Van némi szkepticizmus az ORCA körül, mivel a token volumene nagymértékben függ a Coinbase-től. Egyesek számára a legutóbbi ármozgás nem organikus, hanem szándékos árpumpálást tükröz. Ezen az árfolyamon néhány kereskedő profitot realizál, ami megszakíthatja a rallyt. Az ORCA a DEX tokenek és a Solana-alapú aktivitás növekedését tükrözi.

Az Orca DEX jelenleg a teljes kereskedési volumen körülbelül 4,17%-át hordozza. A token rallyval együtt az Orca aktivitása 16%-kal bővült az elmúlt héten. A DEX a negyedik legaktívabb az Uniswap, Raydium és PancakeSwap után. Az ORCA a DEX tokenek általános trendjének és egy viszonylag kisebb tőzsdének a növekedési potenciáljának a tükröződése. Mégis, a legtöbb DEX token továbbra is az Ethereum ökoszisztémára összpontosít, míg az ORCA egy egyláncú DEX, amely a Solana platform növekedését tükrözi. A Raydium és az Orca növekedésének egyik oka a Solana-alapú DeFi növekedése. A Solana-ra zárt érték továbbra is 5,27 milliárd dollár, bár néhány projekt és alkalmazás nagyobb beáramlást lát. A Solana tranzakcióinak körülbelül 50%-a továbbra is botoktól származik a blokklánc adatai alapján. A botok nagyobb volumeneket hoznak a Solana-ra, de az elmúlt hónapokban a DEX-en kereskedő személyek száma is organikusan növekedett.

A kiskereskedelmi vásárlók is tömegesen jelentek meg a Solana-n, a 100 dollár alatti megrendeléseket teljesítő kereskedők számának növekedésével. A trend kiemeli az új mém tokenek folyamatos kibocsátását és kereskedését.

Az okos pénz is egy listát mutat a potenciális nyertesekről

A token tippek figyelembe veszik az okos pénztárcák legújabb viselkedését. A DEX-alapú kereskedés új token csoportot emelt ki, amelyek felhalmozódáson mennek keresztül.

Az okos kereskedők jelezték, hogy vásárolják a MakerDAO (MKR), az Ondo (ONDO), a Bittensor (TAO) és az Injective (INJ) tokeneket. Ezeket a tokeneket millió dolláros vásárlásokkal vásárolták top bálnapénztárcák.

A felhalmozódás másik mutatója a centralizált tőzsdéken lévő tartalékok. Ezen mutató alapján a Chainlink (LINK) újrafelhalmozódáson megy keresztül. Az elmúlt hónapban a LINK tokenek centralizált piacokról való kivonása előrejelezte a rallykat 2023 őszén.

Az elmúlt hónapban több jelentős narratíva váltakozott az árfolyam-emelkedésekben. A mémek vezették a mezőnyt növekvő volumeneikkel, de az aktivitás az AI narratívából, valamint az L1 és L2 tokenekből is származott.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.