BitcoinKriptovaluta hírek

A Coinbase bejelentette az új Wrapped Bitcoin cbBTC-t a Base hálózaton

A Coinbase kriptotőzsde tervezi a cbBTC, egy Wrapped Bitcoin verzió bevezetését a saját Base hálózatán. Bár a részletek még nem kerültek nyilvánosságra, ez a lépés célja a Coinbase tokenizált eszközkínálatának bővítése, és potenciálisan átalakíthatja a Wrapped Bitcoin piacát.

Ahogy az Ethereum-kompatibilis láncokon növekszik a tokenizált Bitcoin iránti kereslet, a Coinbase belépése ebbe a térbe jelentős hatást gyakorolhat a piaci dinamikára. A Coinbase korábban, 2022 augusztusában vezette be a cbETH-t, egy Wrapped Ethereum tokent. A cbETH jelenlegi forgalomban lévő mennyisége körülbelül 210 000, és jelentős elterjedésnek örvend.

Jesse Pollak, a Base vezető fejlesztője lelkesedését fejezte ki a Bitcoin potenciálja iránt a Coinbase layer-2 hálózatán, kijelentve: „Imádom a Bitcoint, nagyon hálás vagyok, hogy elindította a kripto világot, és hatalmas Bitcoin gazdaságot fogunk építeni a @base-en.”

Anndy Lian, a blokklánc szakértője a cbBTC-t lehetőségként látja, hogy a Coinbase egy átláthatóbb alternatívát kínáljon a Wrapped Bitcoin (WBTC) helyett, különösen Justin Sun érintettségével kapcsolatos aggodalmak közepette. A WBTC mögött álló BitGo nemrégiben partnerségre lépett a BiT Global-lal, amely kapcsolatban áll Sunnal, aki tisztázta stratégiai szerepét, anélkül, hogy ellenőrzést gyakorolna a WBTC tartalékai felett. A WBTC jelenleg a legnagyobb Wrapped Bitcoin eszköz, piaci kapitalizációja 9 milliárd dollár – olvashatjuk a CionMarketCap hírében, melyet a Yahoo Financial Crypto News szemlézett.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.