Kriptovaluta hírek

A BlackRock megelőzte a Grayscale-t a jegyzett kriptoeszközök által kezelt vagyon (AUM) tekintetében

Gyorsabban, ment, mint ahogyan arra számított a piac

A CoinShares kutatási igazgatója, James Butterfill szerint a BlackRock gyorsabban előzte meg a Grayscale-t a nyilvánosan jegyzett kriptoeszközök által kezelt vagyon (AUM) tekintetében, mint azt várták. Ez a változás rávilágít arra, hogy a hagyományos ETF-szolgáltatók milyen nagy hatással vannak és milyen gyorsan dominálják a piacot.

Nyolc hónappal a spot Bitcoin ETF-ek bevezetése után a BlackRock spot Ethereum és Bitcoin ETF-jei már 22 milliárd dollárra növelték vagyonukat, ezzel megelőzve a Grayscale 20,7 milliárd dollárját, amelybe a Solana és a Chainlink alapok is beletartoznak.

A spot Ethereum ETF-ek júliusi bevezetése felgyorsította ezt a változást, miközben a Grayscale Ethereum Trust (ETHE) folyamatos kiáramlásokkal szembesült.

Butterfill szerint az ETHE-ből történt 2,3 milliárd dolláros kiáramlás kulcsfontosságú tényező volt ebben az átrendeződésben. Eközben a BlackRock jelentős beáramlást tapasztalt, mivel spot Ethereum ETF-jével 966 millió dollárt gyűjtött.

A verseny a Grayscale és a BlackRock között szorosabbá vált, mivel Bitcoin ETF-jeik között mindössze 1,5 milliárd dollár a különbség. A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 18,7 milliárd dolláros kezelt vagyonnal vezet, de a folyamatos kiáramlások lehetővé tették, hogy a BlackRock iShares Bitcoin Trustja (IBIT) felzárkózzon 17,2 milliárd dollárral.

BlackRock bitcoin ETF befektetés

A Grayscale reklámkampányokba is fektetett, többek között repülőtereken és New York város metróiban népszerűsítve termékeit. Azonban a BlackRock Ethereum terméke, amelynek költséghányada 0,25%, versenyben áll a Fidelity és az Invesco ajánlataival. Ezzel szemben a Grayscale spot Ethereum ETF-je magasabb, 2,5%-os költséghányaddal rendelkezik, bár az Ethereum Mini Trustja versenyképesebb, 0,15%-os költséghányadot kínál.

Butterfill szerint a Grayscale nehézségekkel néz szembe vezető pozíciójának visszaszerzésében, mivel a befektetőket inkább az olcsóbb alternatívák vonzzák. „A magas díjak fenntartása sok befektetőt elriaszt majd” – jegyezte meg.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.