Kripto Tudástár

Miről ismerhető fel egy ERC20 és egy TRC20 tárcacím? Karakterszám, formátum

Az ERC20 és a TRC20 két népszerű szabvány a kriptovaluta világában, és gyakran használtak tokenek tárolására, küldésére és fogadására különböző blokklánc-hálózatokon. Bár mindkettő az okosszerződések használatát támogatja, az egyik az Ethereum blokkláncra (ERC20), a másik pedig a TRON hálózatra (TRC20) épül. Az alábbi útmutató segít eligazodni a két hálózat közötti különbségekben, és bemutatja, hogyan lehet könnyen felismerni egy ERC20 vagy TRC20 tárcacímet.

Mi az az ERC20?

Az ERC20 egy token szabvány, amely az Ethereum blokkláncon működik. Az Ethereum az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kriptovaluta hálózat, amely decentralizált alkalmazások (dApps) és okosszerződések futtatására is képes. Az ERC20 tokenek az Ethereum blokkláncán belül egy szabványosított formátumot követnek, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes kommunikációt és interoperabilitást a különböző pénztárcák, tőzsdék és alkalmazások között.

ERC20 Tárcacím Felismerése

  • Karakterszám: Az ERC20 tárcacím 42 karakter hosszú, és mindig 0x-szel (nulla és x) kezdődik. A címek a hexadecimalis rendszerben vannak, ami azt jelenti, hogy a 0-9 számjegyeket és az a-f betűket tartalmazzák.
  • Formátum példa: 0x12aD34d5ef1234567890abcdef1234567890Abcd
  • Hálózat: Mivel az ERC20 az Ethereum hálózatán fut, minden tranzakcióért az Ethereum natív kriptovalutáját, az Ether-t (ETH) kell használni tranzakciós díjak (gázdíjak) formájában.

Jellemzők

  • Blokklánc: Ethereum
  • Tranzakciós díjak: Ether (ETH)
  • Sebesség: Az Ethereum hálózat tranzakciós ideje változó, de jellemzően 15-30 másodperc közötti időtartam alatt megerősítik a tranzakciókat. Nagy forgalom esetén azonban ez növekedhet.
  • Költségek: Az Ethereum gázdíjai időnként meglehetősen magasak lehetnek, különösen, ha a hálózat túlterhelt.

ERC20 szabvány ERC20 hálózat és tárcacím

Mi az a TRC20?

A TRC20 szintén egy token szabvány, de ez a TRON blokklánc rendszerén alapul. A TRON hálózatot elsősorban alacsony tranzakciós költségeiről és gyors feldolgozási sebességéről ismerik. A TRC20 tokenek hasonlóan működnek a TRON ökoszisztémában, mint az ERC20 tokenek az Ethereumon, de a tranzakciós díjak TRON natív kriptovalutájában, a TRX-ben kerülnek kifizetésre.

TRC20 Tárcacím Felismerése

  • Karakterszám: A TRC20 tárcacím 34 karakter hosszú, és T betűvel kezdődik. A cím szintén a hexadecimalis rendszerben van.
  • Formátum példa: T9n8f34JZxszB45k9F3d24fF56d7Ba2DcC
  • Hálózat: A TRC20 tokenek a TRON hálózaton működnek, és a tranzakciók végrehajtásához a TRON natív kriptovalutáját, a TRX-et használják a díjak fedezésére.

TRC20 hálózat és a TRC20 tárcacím jellemzői

Jellemzők

  • Blokklánc: TRON
  • Tranzakciós díjak: TRON (TRX)
  • Sebesség: A TRON hálózat sokkal gyorsabb, mint az Ethereum, általában kevesebb mint 10 másodperc alatt megerősítik a tranzakciókat.
  • Költségek: A TRON hálózat tranzakciós díjai rendkívül alacsonyak, így a TRC20 tokenek használata költséghatékonyabb lehet, mint az ERC20 tokeneké.

Az ERC20 és a TRC20 hálózat fő különbségei

1. Tárcacím hossza és formátuma:

  • ERC20: 42 karakter, kezdődik 0x-szel.
  • TRC20: 34 karakter, kezdődik T-vel.

2. Tranzakciós díjak:

  • ERC20: Tranzakciós díjak Ether (ETH) formájában kerülnek levonásra. Ezek a díjak változóak, és gyakran magasabbak.
  • TRC20: Tranzakciós díjak TRON (TRX) formájában kerülnek levonásra. Ezek a díjak alacsonyabbak és a hálózat gyorsasága miatt előnyösebbek lehetnek.

3. Sebesség:

  • ERC20: Az Ethereum hálózat forgalomfüggő, a tranzakciók sebessége változhat. Általában néhány másodperc, de terhelés esetén akár percekig is tarthat.
  • TRC20: A TRON hálózat rendkívül gyors, tranzakciók általában néhány másodperc alatt teljesülnek.

4. Használati esetek:

  • ERC20: Az ERC20 tokenek széles körben használatosak az Ethereum alapú projektekben, mint például a decentralizált pénzügyek (DeFi), decentralizált tőzsdék (DEX), és okosszerződések. A legtöbb DeFi alkalmazás az Ethereum hálózaton fut.
  • TRC20: A TRC20 tokenek gyakran használtak a TRON hálózat decentralizált alkalmazásainál, játékoknál, szórakoztatási platformokon, illetve alacsony tranzakciós költségeik miatt népszerűek.

Hogyan válaszd ki a megfelelő hálózatot?

melyik a jobb és a gyorsabb és olcsóbb az ERC20 vagy a TRC20 hálózat

A tárca vagy az átutalási cím kiválasztása során fontos figyelembe venni a következő szempontokat:

  1. Tranzakciós költségek: Ha alacsonyabb költségeket szeretnél, a TRC20 jobb választás lehet, mivel a TRON hálózat díjai jelentősen alacsonyabbak.
  2. Kompatibilitás: Mindig győződj meg arról, hogy a cím, amelyre a tokeneket küldöd, támogatja a megfelelő hálózatot. Ha egy ERC20 tokent TRC20 címre küldesz, vagy fordítva, a tranzakciók elveszhetnek.
  3. Sebesség: Ha gyorsabb tranzakciókra van szükséged, a TRC20 hálózat jobb választás lehet, mivel a TRON blokklánc gyorsabb, mint az Ethereumé.
  4. Projekt specifikációk: Bizonyos projektek és dApp-ok csak az Ethereum vagy csak a TRON hálózaton futnak. Nézd meg, hogy melyik hálózatra épült a projekt, amiben részt szeretnél venni.

Gyakori kérdések

1. Mi történik, ha rossz hálózatot választok a tranzakció során?

Ha egy ERC20 tokent egy TRC20 címre küldesz, a tokenek elveszhetnek, mivel a két hálózat nem kompatibilis egymással. Mindig győződj meg arról, hogy a megfelelő hálózaton történik a tranzakció.

2. Használhatok ugyanazt a tárcacímet mindkét hálózaton?

Nem. Az ERC20 és TRC20 tárcacímek különbözőek, és nem kompatibilisek egymással. Az egyik Ethereumra, a másik pedig TRON hálózatára van optimalizálva.

3. Miért drágábbak az ERC20 tranzakciók?

Az Ethereum hálózat magasabb tranzakciós díjai a blokklánc túlterheltsége miatt vannak. Amikor sokan használnak dApp-okat, okosszerződéseket, vagy kriptót küldenek, a gázdíjak jelentősen megemelkedhetnek.

Összegzés

Az ERC20 és TRC20 hálózatok közötti különbségek alapvető fontosságúak, különösen azok számára, akik tokeneket küldenek, fogadnak vagy tartanak. Az ERC20 címek hosszabbak és 0x-szel kezdődnek, míg a TRC20 címek rövidebbek és T betűvel kezdődnek. Az Ethereum hálózat nagyobb használatot, de magasabb költségeket és lassabb tranzakciókat kínál, míg a TRON gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat biztosít. Mielőtt kriptovalutát küldesz vagy fogadsz, mindig ellenőrizd a hálózat kompatibilitását, és válaszd a számodra legmegfelelőbb megoldást!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.