ElemzésekKriptovaluta hírek

Shiba Inu árfolyam előrejelzés – hatalmas ugrást hozott a FED kamatcsökkentése

Shiba Inu szárnyal: Pozitív fordulat a Federal Reserve kamatcsökkentésre

2024 szeptember 19-én a Federal Reserve bejelentette, hogy 50 bázisponttal csökkenti a kamatlábakat, ami az elmúlt négy év első ilyen jellegű lépése volt, és kedvezően hatott az altcoinokra, különösen a Shiba Inu (SHIB) érmére. A kamatcsökkentést követően a Shiba Inu jelentős, több mint 6%-os áremelkedést mutatott 24 órán belül, miközben a tranzakciós volumene is több mint 60%-kal nőtt.

A FED kamatcsökkentésbe kezdett (ábra)

FED USA kamatszint alakulása és annak hatása a kriptovaluta árfolyamokra és a Bitcoin árfolyamára

A kriptopénzek dinamikus világában a külső gazdasági tényezők gyakran meghatározó szerepet játszanak a piaci trendek alakításában. Ennek a jelenségnek egy friss és figyelemre méltó példája a Federal Reserve döntése, amely során 50 bázisponttal csökkentette a kamatlábat – ez az első ilyen módosítás négy év alatt. Ez a lépés jelentős hatással volt a kriptopiacra, különösen a mém kriptovaluta, a Shiba Inu (SHIB) esetében.

A kriptovaluta piac reakciója a kamatcsökkentésekre

A Fed bejelentése után azonnal a Shiba Inu meredek árnövekedést produkált, több mint 6%-kal emelkedett 24 órán belül, elérve a 0,000014 dollárt. Ez a növekedés nem csupán egy számadat, hanem jelentős visszapattanást jelent egy olyan token számára, amely az előző héten küzdött azért, hogy megtartsa a 0,000013 dolláros támaszt. A SHIB árfolyamának ugrását jelentős kereskedési volumen növekedés kísérte, amely 216 950 085 dollárra emelkedett, ami 60%-os növekedést jelent az előző szintekhez képest.

A Shiba Inu kriptovaluta árfolyam alakulása az elmúlt 7 napban

Shiba Inu árfolyam előrejelzés és kriptovaluta ár grafikon

Ez a volumen növekedés a kereskedők és befektetők optimista hangulatát tükrözi, ami arra utal, hogy a SHIB árfolyama további emelkedés előtt állhat. A Fed döntésének hatásai azonban túlmutatnak az egyszerű ármozgásokon.

A kamatcsökkentés látszólag új lendületet adott a Shiba Inu hálózatnak. Olyan mutatók, mint a napi aktív címek száma, jelentős javulást mutattak, ami a kriptovaluta felhasználók és befektetők megújult érdeklődését és bizalmát jelzi a SHIB iránt. Különösen figyelemre méltó, hogy a nagy tranzakciók, amelyeket általában a kriptopiacon jelentős szereplők vagy „bálnák” hajtanak végre, szintén növekedést mutattak. Ez arra utal, hogy a nagyobb birtokosok stratégiai lépéseket tesznek, hogy kihasználják a token fellendülését vagy befolyásolják annak pályáját.

Lehetséges jövőbeli növekedés – SHIB árfolyam előrejelzés

A Fed kamatcsökkentésének szélesebb körű hatásai túlmutatnak az azonnali áremelkedéseken. Bár a jelenlegi SHIB token égetési arány – amikor a tokeneket véglegesen kivonják a forgalomból – alacsony, a korábbi égetések reményt keltettek arra, hogy a SHIB hatalmas kínálatának csökkentése hosszabb távon tovább növelheti annak értékét, amennyiben a piaci feltételek továbbra is kedvezőek maradnak.

A kriptovaluta szakértők szerint, ha ez a pozitív trend folytatódik, a SHIB árfolyama a következő héten akár 0,000015 dollárig is emelkedhet, tovább erősítve a Shiba Inu ökoszisztémát.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.