BitcoinElemzések

Bitcoin árfolyam elemzés: Felhajthatja-e a PCE adat a BTC árfolyamát a kulcsfontosságú ellenálláson túl, a 70 ezer dollár felé?

Bitcoin árfolyam elemzés

A Bitcoin ezen a héten is folytatja pozitív árfolyam korrekcióját, amit több tényező is támogat: a múlt héten hozott döntés, miszerint a Fed agresszívebben csökkenti a kamatlábakat, Kína enyhítő intézkedései, valamint az amerikai gazdaságból érkező biztató adatok.

FED USA kamatszint alakulása és annak hatása a kriptovaluta árfolyamokra és a Bitcoin árfolyamára
Az USA jegybank kamatcsökkentése támogatja a kockázatos eszközök, így a Bitcoin árfolyam növekedést is

Ahogy közeledünk a hétvégéhez, a Bitcoin belépett a 65 000 dolláros sávba, áttörve egy olyan alacsonyabb csúcsokból álló formációt, amely május óta tartotta magát. Ez a jelentős felfelé irányuló mozgás a globális piacokon növekvő likviditásból és a hagyományos befektetők egyre erősebb keresletéből ered, különösen a Bitcoin spot ETF-ek révén.

A Fed kamatcsökkentése óta több mint félmilliárd dollár áramlott a spot ETF piacra, ami megemelte az árakat. A legfrissebb gazdasági adatok tovább növelték a kockázatvállalási kedvet, megerősítve a bizalmat abban, hogy a Fed folytatni fogja kamatcsökkentési stratégiáját.

Azonban a hét nem volt kihívásoktól mentes a Bitcoin számára. A pozitív hangulat ellenére a Mt. Gox-tól érkező hírek rövid közepi ingadozást okoztak. A Mt. Gox tárcákból történő Bitcoin-kivonások híre próbára tette a 63 000 dolláros támaszszintet. Ennek ellenére az intézményi befektetők megragadták a lehetőséget, és gyorsan visszatolták az árfolyamot 65 000 dollárra.

A hét során a Fed tagjai is megerősítették a kamatcsökkentési folyamat folytatását. A figyelem most a ma közzéteendő amerikai személyes fogyasztási kiadások indexére (PCE) irányul. Ha az adatok megfelelnek a várakozásoknak, a kriptopiac pozitívan zárhatja a hétvégét.

Kulcsfontosságú szintek a Bitcoin útján a 70 000 dollár felé

Technikai szempontból a Bitcoin ezen a héten oldalazott, a 63 600 dolláros szintet használva támpontként. A tegnapi pozitív adatok után a 65 900 dolláros ellenállási szintet célozta meg (Fib 0,618). A 65 900 és 68 200 dollár közötti tartomány jelenti az utolsó ellenállási zónát, mielőtt elérné a 70 000 dollárt.

Miközben a Bitcoin felfelé ívelő trendet mutat szeptember során, rövid távon a túlvett állapot jeleit mutatja. Ez kifáraszthatja a vásárlókat, akik próbálják áttörni a 65 900 dolláros ellenállást.

Bitcoin kriptovaluta árfolyam előrejelzése technikai garfikonos eszközzel
A Bitcoin technikai képe – forrás: Finance.Yahoo.com

Azonban egy erőteljes katalizátor növelheti a vásárlási volument, és lehetővé teheti a Bitcoin számára, hogy tesztelje a júliusi ellenállási zónát, amely 65 900 és 68 200 dollár között van. Noha a kedvező PCE-adatok katalizátorként hathatnak, lehet, hogy ez nem elég ahhoz, hogy áttörje ezt az ellenállást.

Előre tekintve, a Bitcoin árfolyam pályája a 70 000 dolláros cél felé mutat, de rövid távon volatilitásra lehet számítani. Ha a Bitcoin nem tud napzáráskor 65 900 dollár fölött maradni, a befektetők figyelme a 63 600 dolláros átlagos támaszszintre terelődhet. Egy szilárd bázis kialakítása ezen szint fölött kulcsfontosságú az emelkedő trend fenntartásához. Amennyiben nem sikerül az áttörés, a következő támasz 61 200 dollár körül alakulhat ki.

Annak ellenére, hogy visszaesések is előfordulhatnak, a rövid távú exponenciális mozgóátlagok (EMA) felfelé mutatnak, támogatva a jelenlegi emelkedést. A Stochastic RSI túlvett állapotot jelez, de még nem mutatott fordulatot.

Összefoglalva, ha a Bitcoin sikeresen kezeli a lehetséges visszaeséseket a 63 600 dolláros szintre, akkor javulnak az esélyei a 68 200 dolláros ellenállás felé való elmozdulásra, amely a csökkenő csatorna felső sávja. Egy sikeres kitörés további befektetőket ösztönözhet vásárlásra, ami lehetővé tenné, hogy a Bitcoin új csúcsokat érjen el az utolsó negyedévben.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.