AIKriptovaluta hírek

AI tokenek vezetik a kriptopiaci fellendülést az erős amerikai gazdaság közepette

Mesterséges intelligencia kriptók most a fókuszban

Az alternatív kriptovaluták, vagyis az altcoinok vezették a digitális eszközök piacának növekedését pénteken, miután a geopolitikai aggodalmak enyhültek, és egy kiemelkedő amerikai munkaerőpiaci jelentés eloszlatta a recesszióval kapcsolatos félelmeket.

A mesterséges intelligenciára összpontosító Bittensor (TAO) és Render (RNDR) tokenjei 14%-kal és 8%-kal emelkedtek az elmúlt 24 órában, míg a CoinDesk Computing Index, amely több AI-kapcsolatú tokent követ nyomon, a legnagyobb nyertes volt a kriptopiac szektorai között.

Figyelemre méltó, hogy a Grayscale vagyonkezelő megnövelte a TAO súlyát a decentralizált AI-alapú kriptovalutákat tartalmazó alapjában, júliusi 3%-ról 27%-ra, miközben hozzáadta a Graph tokent, helyettesítve a Livepeer-t (LPT).

Az altcoinok felülteljesítették a Bitcoint

A Bitcoin az amerikai kereskedési órák alatt folyamatosan emelkedett, elérve a 62 300 dollárt, ami 2,2%-os napi növekedést jelent. A széles körű piaci kriptomérce, a Coindesk 20 Index 4,2%-kal emelkedett ugyanebben az időszakban, aláhúzva, hogy az altcoinok felülteljesítették a BTC-t.

A növekedés mögött valószínűleg egy sokkal erősebb, mint várakozott amerikai munkaerőpiaci jelentés állt, amely szeptemberben 251 000 új munkahelyet hozott létre, jelentősen meghaladva a 140 000-es becslést. A munkanélküliségi ráta 4,1%-ra csökkent, eloszlatva a közelgő recesszióval kapcsolatos aggodalmakat.

A pozitív hangulat átterjedt a részvénypiacra is, ahol az S&P 500 és a Nasdaq indexek a napot 0,9%-os és 1,2%-os emelkedéssel zárták. Az amerikai 10 éves államkötvény hozama 13 bázisponttal nőtt, és közelítette a 4%-ot, míg az amerikai dollárindex elérte legerősebb szintjét augusztus közepe óta. A jelentés után a befektetők túlnyomó többsége most egy kisebb, 25 bázispontos kamatvágást vár a Federal Reserve-től novemberben.

„A Bitcoin és a hosszabb távú kriptoeszközök érzékenyek a munkaerőpiaci adatokra, mivel ezek befolyásolják a Fed kamatcsökkentési döntését, amelynek pozitív hatása van a BTC-re, mivel a hitelfelvételi költségek csökkennek” – mondta Leena ElDeeb, a digitális eszközkezelő 21Shares kutató elemzője. „Arra számítunk, hogy a tőkebeáramlás helyreáll a geopolitikai feszültségek fokozódása után, amelyek megrázták a piacot az elmúlt héten.”

Bitcoin árfolyam elemzés és BTC ár előrejelzése

Bitcoin árfolyam előrejelzés

A Bitcoin valószínűleg elérte az alját Markus Thielen, a 10x Research alapítója szerint a korai októberi eladási hullám valószínűleg véget ért, és az árak az elkövetkező hetekben fokozatosan emelkedhetnek. A derivatívák piaci adatai arra utalnak, hogy a befektetők nem keresnek fedezetet további árfolyamcsökkenés ellen – tette hozzá Thielen, míg a hét elején bekövetkezett nagy likvidációs hullámok gyakran a helyi mélypontokat jelzik.

„Amíg az amerikai gazdaság erős marad, a részvényeknek és a kriptovalutáknak is van tere az emelkedésre” – mondta Thielen.

Will Clemente, a Reflexivity Research alapítója szerint a Fed monetáris politikájának enyhítése egy erős gazdaságban kedvező a bitcoin számára az e heti tőkeáttételes kiáramlások után. „Az emberek feladták pozícióikat, mert túlságosan tőkeáttételesek voltak, vagy másodszor is bedőltek az iráni rakétázásoknak” – mondta Clemente egy X-posztban. „Most, a mai nagyszerű munkaerőpiaci jelentéssel, a gazdaság erősnek bizonyult, miközben épp most kezdtük el a globális enyhítési ciklust, és éppen pozicionálási visszaállítást kaptunk.”

„Sok az aggodalom, de a BTC továbbra is felfelé halad” – tette hozzá egy következő X posztjában.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.