Kriptovaluta hírek

A kriptovaluta ETF-ek népszerűsége ugrásszerűen megnőtt

A kriptovaluta ETF-ek népszerűsége ugrásszerűen megnőtt, megelőzve a hagyományos befektetési lehetőségeket

A kriptovaluta tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) az egyik legkedveltebb befektetési lehetőséggé váltak, második helyen állva a részvények után, derül ki a Charles Schwab friss felméréséből. A kutatás szerint az ETF-befektetők 45%-a tervezi, hogy kriptovaluta termékekbe fektet, így megelőzve a fix hozamú értékpapírokat.

Ez a kriptovaluta ETF-ek iránti növekvő érdeklődés különösen magas a milleniál befektetők körében, akik számára a digitális eszközök már meg is előzték a részvényeket, mint leginkább kívánt befektetési eszközök. A milleniál ETF-befektetők közül 62% jelezte, hogy kriptovalutát szeretne portfóliójába foglalni.

A kriptovaluta ETF-ek népszerűsége nem csupán elméleti — relatív népszerűségük a valós piaci teljesítményben is tükröződik. A 2024-ben induló mintegy 400 új ETF közül a kriptovaluta termékek dominálták a sikertörténeteket.

Bitcoin ETF és Ethereum ETF: népszerű kriptovaluta ETF-ek

A felmérés eredményei „meglehetősen lenyűgözőek” – mondta Eric Balchunas, a Bloomberg Intelligence ETF elemzője, hangsúlyozva, hogy meglepő, hogy a kriptovaluta nagyobb népszerűségnek örvend, mint a kötvények, nemzetközi részvények és egyéb alternatív befektetések.

Az élen a BlackRock iShares Bitcoin Trust, az IBIT áll ebben az évben, amely augusztusig közel 21 milliárd dollárnyi tőkebeáramlást gyűjtött. Ezt követi a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, az FBTC, amely közel 10 milliárd dolláros nettó beáramlást könyvelhetett el, míg az ARK 21Shares Bitcoin ETF, az ARKB, és a Bitwise Bitcoin ETF Trust, a BITB egyaránt körülbelül 2 milliárd dollárt vonzottak be.

Az ilyen nyilvánvaló piaci kereslet ellenére néhány régi szereplő kivár. Nate Geraci, a The ETF Store elnöke szerint „irónikus, hogy a Schwab rendelkezik ezekkel az adatokkal, mégsem indított spot kripto ETF-eket”, és talán ez más eredményt hozhat a hagyományos befektetési házak számára.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.