ElemzésekKriptovaluta hírek

Jövő hét kedden indulhat a kereskedés az ETH ETF-ekkel

Mi az ETH ETF? Az Ethereum ETF fogalma, működése

Az Ethereum ETF (Exchange Traded Fund) egy olyan tőzsdén kereskedett alap, amely az Ethereum (ETH) kriptovalutát követi. Az ETF-ek célja, hogy a befektetők hozzáférhessenek az Ethereum árfolyamának mozgásához anélkül, hogy közvetlenül meg kellene vásárolniuk és tárolniuk az Ethereumot. Az ETF-ek a hagyományos tőzsdéken kereskednek, így könnyebben elérhetők a befektetők számára, mint a kriptotőzsdék.

Egy Ethereum ETF működése során a befektetők részvényeket vásárolnak az alapból, amely viszont Ethereumot tart. Ez a megoldás csökkenti a technikai nehézségeket és a kockázatokat, például a tárolási és biztonsági problémákat, amelyekkel a kriptovaluták közvetlen birtoklása jár. Az ETF-ek továbbá szabályozott környezetben működnek, ami növeli a befektetők bizalmát.

Az Ethereum ETF-ek bevezetése várhatóan növeli az Ethereum iránti keresletet, mivel több hagyományos befektető számára is elérhetővé válik. Ez hozzájárulhat az Ethereum árfolyamának emelkedéséhez, és szélesebb körű elfogadottságot hozhat a kriptovaluta számára. Az ETF-ek bevezetésének egyik fő előnye, hogy likviditást biztosítanak a piacon, így könnyebb vételi és eladási lehetőségeket kínálnak a befektetőknek.

Indulhat a kereskedés az ETH ETF-ekkel

SEC közli az ETH ETF kibocsátóival, hogy a kereskedés jövő kedden indulhat: Források szerint a kibocsátóknak szerdáig be kell nyújtaniuk a végleges S-1 dokumentumokat – értesült a CoinDesk.

Az ETH tőzsdén kereskedett alapok kibocsátóit az SEC közölte, hogy a kereskedés július 23-án kezdődhet, források szerint. Az SEC-nek nem volt további megjegyzése a nemrégiben benyújtott S-1 dokumentumokkal kapcsolatban, és a végleges verziókat szerdáig kell benyújtani.

Az ETH hétfőn felülmúlta a BTC-t a lehetséges ETF kereskedési jóváhagyás hírére. Az Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges kibocsátóit hétfőn a Securities and Exchanges Commission (SEC) tájékoztatta, hogy az alapok jövő kedden kezdhetik meg a kereskedést – mondta két, az ügyet jól ismerő forrás a CoinDesknek.

Az Ethereum árfolyama az elmúlt 1 évben 80%-ot emelkedett

Ethereum árfolyam grafikon

Az SEC tisztviselői közölték az egyik kibocsátóval, hogy a szabályozó hatóságnak nincs további megjegyzése a nemrégiben benyújtott S-1 dokumentumokkal kapcsolatban, és hogy a végleges verziókat szerdáig kell benyújtani, majd az alapok július 23-án kedden kerülhetnek tőzsdei jegyzésre.

Egy másik forrás szerint lehetséges, hogy a kereskedés kedden indulhat, miután az ETF-ek hétfőn hatályba lépnek. Eric Balchunas, a Bloomberg Intelligence vezető ETF elemzője először egy közösségi média bejegyzésben számolt be a fejleményről.

A kibocsátók múlt héten módosított S-1 dokumentumokat nyújtottak be, de még nem hoztak nyilvánosságra néhány részletet, például a befektetők számára felszámított kezelési díjat. Eddig csak néhány kibocsátó, köztük a VanEck és az Invesco Galaxy, hozták nyilvánosságra a díjaikat.

Amint a piacon élnek, a spot ether ETF-ek az első hat hónapban akár 5 milliárd dolláros beáramlást is tapasztalhatnak, a Gemini kripto tőzsde szerint. A Steno Research szerint az első évben akár 20 milliárd dolláros beáramlás is várható.

Az ether ára hétfőn 7,3%-kal emelkedett, felülmúlva a bitcoin 6%-os nyereségét az ETF-ek jövő heti kereskedésének hírére. A CoinDesk 20 szélesebb piaci index ma 5,6%-kal emelkedett.

1 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.