Kriptovaluta hírek

XRP árfolyam hullám: Miért jósolnak az elemzők egy hatalmas bikapiaci rallyt?

Az XRP a 7. legnagyobb piaci értékű kriptó

Ma az XRP (XRP) kriptovaluta a hetedik helyen áll a digitális valuták között a piaci kapitalizáció szempontjából. A közelmúltbeli árnövekedés miatt az elemzők figyelme középpontjába került. Az elmúlt napon az XRP értéke 19,45%-kal emelkedett, elérve a 0,615193 dollárt; ennek eredményeként a kereskedési volumen több mint 5,6 milliárd dollárt tett ki.

Ez a hirtelen értéknövekedés arra ösztönözte a befektetőket, hogy további emelkedésre számítsanak az XRP árfolyamában, amit egy „hatalmas bikapiaci rally”-ként jellemeztek, középtávon akár 2,30 dolláros kilátással. Az elemzett mutatók és a piaci hangulat rövid és középtávon potenciális növekedést jeleznek a vezető részvényindexek számára.

Az XRP kriptovaluta árfolyam alakulása az elmúlt 1 évben

XRP árfolyam grafikon és XRP kriptó elemzés

A technikai mutatók támogatják a bikapiaci kilátásokat

Az XRP grafikonjára nézve egyértelmű, hogy az aktuális árfolyam emelkedő trendet mutat, magasabb mélypontokkal és magasabb csúcsokkal. Ezt támasztja alá az is, hogy az XRP a 20 napos és az 50 napos egyszerű mozgóátlagok (SMA) felett kereskedik, amelyek technikai eszközök a piaci lendület azonosítására. Ezek a mutatók erős vásárlási nyomást és az átlagos kereskedési tevékenység folyamatos növekedését jelzik, időnként jelentős kiugrásokkal.

XRP technikai elemzés garfikon (forrás: Coinmarketcap, Tradingview)

XRP kriptovaluta technikai elemzése

Az MACD (Mozgó Átlag Konvergencia/Divergencia) szintén támogatja az XRP bikapiaci előrejelzését. Az MACD vonal a jelzővonal fölött van, ami egy bikapiaci keresztezést jelez; ez jó jel arra, hogy egy emelkedő trend van kialakulóban.

Továbbá az aktuális és a jelző MACD vonalak kereszteződnek, és az MACD hisztogram pozitív, miután az előző kereskedési napon negatív volt, ami támogatja az árfolyam további emelkedését.

A relatív erősségi index (RSI) jelenleg 54 körül van, ami azt sugallja, hogy az XRP semleges pozícióban van. Az RSI 30 és 70 közötti ingadozása azt jelzi, hogy az XRP nincs szélsőséges helyzetben, ami teret enged a felfelé mozgásnak anélkül, hogy azonnali visszafordulás veszélye fenyegetne.

Az elemzők azonban szorosan figyelik a Ripple-t érintő minőségi tényezőket is, amely az XRP token mögött áll. Ezt a perspektívát erősítik Jeremy Hogan ügyvéd legutóbbi megjegyzései, amelyek szerint a Ripple működése, különösen az ODL (On-Demand Liquidity) értékesítése, az Egyesült Államokon kívüli joghatóságokban történik. Úgy vélik, hogy ez a jogi tisztázás erős alapot nyújt a várható XRP rally kilátásaihoz.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.