BitcoinElemzések

Bitcoin árfolyam-előrejelzés: A BTC bikák előtt ismét nyitva áll az út a 70.000 dollár fölé

Mi mozgatja most a Bitcoin árfolyam alakulását?

A Bitcoin árfolyama nemrég áttörte a 60 000 dolláros szintet, amit fontos makrogazdasági tényezők hajtottak. A kereskedők izgatottan várják a 70 000 dolláros szint felé történő kitörést. Az amerikai jegybank legutóbbi ülésének jegyzőkönyve arra utal, hogy valószínűleg kamatcsökkentések várhatók, ami várhatóan növelni fogja a Bitcoin árfolyamát, mivel az alacsonyabb kamatok növelik a globális likviditást és a kockázatosabb eszközök (pl. kriptovaluták) felé terelik a likvid tőkét.

Ezenkívül a politikai fejlemények, mint például Donald Trump növekvő esélyei a közelgő amerikai választásokon, támogatóak lehetnek a Bitcoin számára, különösen, hogy az ő kormányzását kriptobarátabbnak ítéltik meg.

Josh, a Crypto World elemzője szerint jelentős jelzés villan fel a Bitcoin diagramján, miközben az Ethereum kritikus támaszszintet ér el.

Bitcoin árfolyam grafikon az elmúlt 1 hétben

Bitcoin árfolyam elemzés és bitcoin ár előrejelzés

Rövid és hosszú távú trendek

Az elemző szerint rövidebb időtávokon a Bitcoin rövid távú bikás trendet mutatott, ami ellentétben áll a hosszabb időtávokon megfigyelhető általános medvés trenddel. Ez a rövid távú bikás mozgás átmeneti enyhülés lehet egy összességében medvés környezetben. Azonban egy új medvés divergencia erősödött meg a 2 órás grafikonon, ami egy esetleges rövid távú visszahúzódásra vagy oldalazó mozgásra utalhat a következő napokban.

Kulcsfontosságú támasz- és ellenállási szintek

Josh elmondta, hogy a Bitcoin erős támaszszinttel rendelkezik 56 000 és 57 000 dollár között, további támasz található 51 000 és 53 000 dollár környékén. Ezek a szintek kulcsfontosságúak a jelenlegi árfolyam fenntartásában. Másrészt az ellenállási szintek 67 000 és 68 300 dollár között vannak, amelyek kihívást jelenthetnek a további emelkedés szempontjából. Bár a DXY nem tökéletes előrejelző, jelenlegi csökkenése arra utal, hogy hamarosan további bikás lendületet tapasztalhatunk a Bitcoin esetében.

A Bitcoin likviditási szintjei

Végül, a Bitcoin likvidációs hőtérképe alapján még van némi likviditás a 61 000 és 62 000 dolláros tartományban, amelyet ki lehet használni. Valószínű, hogy az árfolyam a következő napokban ezek felé a szintek felé mozdul el, különösen miután a rövid távú medvés divergencia lejátszódik.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.