ElemzésekKriptovaluta hírek

A Ripple és XRP jogi mérföldkövet ünnepel

A Ripple és az XRP közössége jelenleg egy kulcsfontosságú mérföldkövet ünnepel, miután hosszadalmas jogi csatát vívott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC). Bár ez a részleges győzelem némi megkönnyebbülést hozott, a teljes konfliktus még nem ért véget. Ahogy a SEC fellebbezési határideje közeledik, egyre fokozódik a feszültség, ami a kriptovilágot is nyugtalanná teszi.

A SEC következő lépése nagyító alatt

A SEC még nem kezdeményezett fellebbezést a Ripple elleni ügyében, annak ellenére, hogy egy 2024. augusztus 7-i végső ítélet kimondta, hogy az XRP nem számít értékpapírnak. Ez a döntés vegyes reakciókat váltott ki a kriptovaluta közösségben, és találgatásokat indított a SEC jövőbeni lépéseiről.

A mai napig a SEC hallgatása csak tovább növelte a bizonytalanságot a következő lépéseik kapcsán. Több szakértő szerint a SEC-t ért közelmúltbeli bírósági kritikák bonyolíthatják a fellebbezési döntést.

A Ripple vezérigazgatójának határozott álláspontja

A bizonytalanság közepette a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse beszédet mondott a Korea Blockchain Weeken, ahol kitért a SEC esetleges fellebbezésére. Garlinghouse kijelentette, hogy a SEC-nek nincs alapja a döntés megváltoztatására, ami némileg csökkentette az aggodalmakat Ripple oldaláról.

Garlinghouse továbbá azt sugallta, hogy a SEC kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontja változhat a közelgő amerikai választások után. Úgy véli, hogy a hosszú jogi csata hamarosan véget érhet. A neves kriptovaluta-párti Bill Morgan is úgy véli, hogy a SEC nehéz helyzetben van, különösen a globális szabályozási megközelítések és a bíróság ítélete alapján, miszerint az XRP nem értékpapír.

Az XRP árfolyamának ingadozása

Az XRP kisebb értékvesztést szenvedett el a szélesebb kriptopiachoz képest, főként a SEC esetleges fellebbezésével kapcsolatos spekulációk miatt. Jelenleg az XRP a 50 napos mozgóátlaga alatt kereskedik, de a 200 napos mozgóátlag fölött marad, ami vegyes teljesítményt tükröz.

Az XRP kriptovaluta árfolyam alakulása grafikonon (1 éves távon)

XRP kriptovaluta árfolyam alakulása grafikon, XRP árfolyam elemzés és előrejelzés a SEC döntése alapján

Mit érdemes a befektetőknek figyelembe venni?

• Ha a SEC fellebbez, az XRP árfolyama 0,40 dollár alá eshet.

• Fellebbezés nélkül az XRP akár 1 dollár felé is emelkedhet.

• A jelenlegi kereskedési becslések szerint az XRP árfolyama körülbelül 0,55 dollár, növekvő kereskedési volumennel.

• A piaci érték jelenleg 30,9 milliárd dollár, annak ellenére, hogy nemrég 3%-os csökkenést szenvedett el.

Ezek az elemzések értékes szempontokat nyújtanak a befektetők számára, akik eligazodni próbálnak az XRP körüli ingadozó piacon.

Összefoglalva, míg a Ripple és az XRP közössége örül a részleges győzelmének, a SEC fellebbezési döntése továbbra is bizonytalanságot tart fenn. A befektetők és a kriptovaluta rajongók feszült figyelemmel várják a következő fejleményeket.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.