Kriptovaluta hírek

Trump kiáll a kriptók mellett, mit lép erre vajon Biden?

Az USA egyre támogatóbb a kriptók kapcsán

Meglepő fordulatként az Egyesült Államok politikai környezete jelentős mértékben elmozdult a kriptovaluták irányába. Scott Melker, a Wolf of All Streets podcast házigazdája és Aaron Arnold, az Altcoin Daily házigazdája nemrégiben megvitatták ezt a nagy jelentőségű fejleményt. A Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) hivatalosan is beillesztette a kriptovaluták védelmét a platformjába, ezzel intenzív politikai csatát indítva a digitális eszközök jövőjéért.

Scott Melker a beszélgetést azzal nyitotta, hogy kiemelte a politikai színtér kripto irányába történő enyhülését. Különösen figyelemre méltó, hogy Donald Trump volt elnök elfogadta a kriptovalutákat, ami arra kényszerítette Joe Biden elnököt, hogy enyhítse korábbi agresszív álláspontját. Az RNC pro-kripto nyelvezet beillesztése a platformjába példátlan, és ez az első alkalom, hogy a kriptovaluta egy nagy politikai párt választási szezonjának kulcsfontosságú eleme lett.

Aaron Arnold izgatottságát fejezte ki e fejlemény kapcsán, megjegyezve, hogy ez történelmi pillanat a kripto-rajongók számára az Egyesült Államokban. Az RNC platformja ígéretet tesz a bitcoin bányászat jogának védelmére, az önálló letétkezelés jogának biztosítására, a központi banki digitális valuták elleni fellépésre, és az illegális és Amerika-ellenes kripto-lehallgatás elutasítására. Ez a GOP-t a pro-kripto pártként pozicionálja, közvetlenül a július 15-én kezdődő Nemzeti Konvenciójuk előtt.

Az egészségügy, a gazdaság, az adók és a munkahelyek a fő kérdések az elnökválasztáson, de most a kriptovaluta is csatlakozott ezekhez. Arnold rámutatott, hogy körülbelül 70 millió amerikai rendelkezik kriptovalutával, ami a lakosság mintegy 20%-át képviseli. Ilyen jelentős számokkal nem meglepő, hogy az RNC pro-kripto álláspontot fogadott el. Ez a lépés nagy hatással lehet a választók nagy részére, különösen azokra, akik a pénzügyi érdekeik alapján szavaznak.

Érdekes módon Joe Biden és adminisztrációja is lépéseket tesz a kripto térben. Meghatározó szereplők vesznek részt egy bitcoin és kripto kerekasztal-beszélgetésen Washington D.C.-ben szerdán, amelyen olyan prominens személyek lesznek jelen, mint Mark Cuban és Anthony Scaramucci. Ez jelezheti a Demokrata Párt hozzáállásának változását a kriptovalutákhoz, különösen az ethereum ETF várható bevezetésével ebben a hónapban, és az augusztusban tartandó Demokrata Nemzeti Konvencióval.

Bárki lesz is az elnök, a kriptovilág nyerni fog vele

Donald Trump USA

Scott Melker megjegyezte, hogy a kriptoiparban sokan „egykérdéses szavazókká” váltak, akik kizárólag a kripto politikájára összpontosítanak. Trump kihasználta ezt az érzést, megértve ennek a demográfiai csoportnak a fontosságát. Függetlenül attól, hogy kit választanak meg, a kripto helyzete valószínűleg javulni fog. Még Biden is, nyomás alatt, jelentős javulást kínálhat a jelenlegi, az iparággal szemben ellenséges szabályozási környezethez képest.

Arnold hangsúlyozta, hogy a kriptovalutáknak nem szabad pártos kérdéssé válniuk. Mivel az ország lakosságának 20%-a rendelkezik vagy rendelkezett kriptovalutával, mindkét pártnak ésszerű politikákat és szabályozásokat kellene elfogadnia. Az RNC ezt felismerte, és most a Demokrata Párton a sor, hogy kövesse a példát. Az elkövetkező hónapok kritikusak lesznek, mivel mindkét párt véglegesíti platformjait és készül a vitákra és a konvenciókra.

3 hozzászólás

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2025-re

A 2025-ös Bitcoin árfolyam-előrejelzések meglehetősen optimisták, különösen a 2024-es halving és az ETF-ek jóváhagyása után. Az elemzők szerint ezek a tényezők hosszú távon pozitívan befolyásolják a kriptopénz árát, ami egy újabb bull piacot…

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.