BitcoinElemzések

Ez a 2 legjobb kriptovaluta 2024 végéig

Ne lepődj meg, ha az év végén nagy rali lesz a kriptopiacon. Amint novemberben kiderülnek az elnökválasztás eredményei, ez jelezheti a befektetők számára, hogy ismét kockázatos eszközöket halmozzanak fel.

Az elmúlt 30 napban néhány vezető kriptovaluta erőteljes növekedést mutatott, és ez a lendület folytatódhat 2024 utolsó két hónapjában. Két kriptovaluta van most a radaromon: a Bitcoin (BTC) és a Dogecoin (DOGE).

Bitcoin (BTC) árfolyam előrejelzés

Bitcoin árfolyam alakulása grafikon
A Bitcoin árfolyama az elmúlt 12 hónapban – kitörés jöhet?

A Bitcoin az elmúlt hónapban 12%-kal emelkedett, és most körülbelül 67 000 dollár körül kereskednek vele. Ennek eredményeként a befektetők egyre magabiztosabbak abban, hogy a Bitcoin év végén újra megközelítheti, sőt meghaladhatja minden idők legmagasabb, 73 750 dolláros csúcsát. Ez jól pozicionálná a Bitcoint, hogy 2025-ben megcélozza a 100 000 dolláros árfolyamszintet.

Jelenleg egy tényező keltette fel a figyelmemet, amit Kripto Félelem és Kapzsiság Indexnek hívnak. Ez egy 0 és 100 közötti szám, amely megmutatja, mennyire félnek vagy kapzsik a kriptobefektetők. Minél közelebb van a szám 0-hoz, annál nagyobb a félelem a piacon, és minél közelebb van 100-hoz, annál nagyobb a kapzsiság.

Az elmúlt két hónap nagy részében ez az index 50 körül vagy alacsonyabban volt. Gyakorlatilag a befektetők semlegesek vagy pesszimisták voltak a kriptoárak jövőbeli irányával kapcsolatban. Ez érthető, tekintve az augusztusi kripto „flash crash”-t, amely sok digitális eszköz árfolyamát zuhanásba küldte.

De október közepén ez a szám hirtelen a 70-es évekbe ugrott, jelezve a pozitív hangulat lehetséges visszatérését. Ez a szint legutóbb az év elején volt tapasztalható, közvetlenül az új, spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) bevezetése után.

A legvalószínűbb magyarázat erre a változásra az elnökválasztási ciklus. A Bitcoin 2024-ben politikai kampánytémává vált, és a befektetők egy nagy, választások utáni rallyra készülhetnek. Az egyetlen figyelmeztetés itt az, hogy a befektetői hangulat nagyon szeszélyes lehet, ezért ez ne legyen az egyetlen oka annak, hogy most Bitcoint vásárolj.

Dogecoin (DOGE) árfolyam előrejelzés

Az idei évben ismét feléledt a mém coin őrület, sok spekulatív mém coin ára 100% vagy annál is nagyobb mértékben emelkedett. Egészen mostanáig a Dogecoin nem követte ezt a tendenciát. Azonban az elmúlt 30 napban a Dogecoin körülbelül 22%-kal emelkedett, és hirtelen újra életjelet mutat.

Dogecoin árfolyam alakulása és előrejelzés

Erre csak egy lehetséges magyarázat lehet: a milliárdos Elon Musk. Musk évek óta a Dogecoin szószólója, és mostanában több rejtélyes bejelentést tett, amelyek reményt adtak a Dogecoin-tulajdonosoknak, hogy a coin hamarosan felszállhat.

Például Musk arról beszélt, hogy egy új kormányzati hatékonysági kezdeményezést vezetne be egy jövőbeli Donald Trump-adminisztrációban. Ez elsőre elég unalmasnak hangzik, amíg meg nem nézed a kezdeményezés javasolt nevét: Department of Government Efficiency, vagy DOGE. Igen, a DOGE tőzsdei szimbólum egy új kormányzati szervezet neve lehet. Ez jelezheti, hogy a Dogecoin valamilyen új szerepet kaphat az amerikai kormányzatban.

És ez még nem minden. A közelmúltban a Tesla (NASDAQ: TSLA) Cybercab bemutató eseményén egy kutya, aki a Dogecoin kabaláját képviselte, egy Tesla járműben volt látható. Ez azonnali találgatásokat váltott ki, hogy a Tesla integrálhatja a Dogecoin fizetéseket jövőbeli járműveibe, vagy akár lehetővé teheti a vásárlást Dogecoinnal.

Természetesen ez meglehetősen spekulatív. De ha valaki mém coin befektető, ezek azok a pillanatok, amikért él. Ki ne szeretne egy olyan nagyhatalmú milliárdost, aki a mém coinját tartja a figyelem középpontjában? Az év eddigi eredményei alapján a Dogecoin körülbelül 38%-os emelkedést mutat, és készen állhat egy újabb nekifutásra az 1 dolláros árfolyamszint eléréséhez.

Bitcoin vagy Dogecoin?

Ha választani kellene a Bitcoin és a Dogecoin között, az egyértelmű választás a Bitcoin. Végül is a Dogecoin még mindig csak egy mém coin, ami azt jelenti, hogy kizárólag a hype-ra, spekulációra és felhajtásra épül. Sajnos, ahogy a milliárdos Mark Cuban nemrég megjegyezte, „Minden mém coin egy potenciális átverés.” Más szavakkal, a Dogecoin értéke egyik napról a másikra nullára eshet, és senki sem lenne nagyon meglepve.

A Bitcoin esetében teljesen más a helyzet. Ez egy olyan coin, amelynek életképes hosszú távú kilátásai vannak. Mind a vállalati, mind az intézményi elfogadottság növekszik, és az új, januárban bevezetett spot Bitcoin ETF-ek segítik a Bitcoin mainstreambe való integrálását. Ráadásul a Bitcoin továbbra is hasznot húz abból a percepcióból, hogy hosszú távon értékmegőrző eszközként és potenciális biztonsági eszközként szolgálhat politikai és gazdasági bizonytalanság idején.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Több cikk betöltése Betöltés...Nincs több cikk.